Κύριο άρθροΠολιτική

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με τη νομιμότητα, ούτε με την τυπικότητα», δήλωσε για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Πεφάνης

Καθ’ όλα νόμιμη χαρακτήρισε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της Τετάρτης ο πρόεδρος του κ. Κώστας Πεφάνης. Μάλιστα εξήγησε ότι η απουσία του δημάρχου ήταν δικαιολογημένη καθώς ήταν προσκεκλημένος του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Πεφάνης είπε ότι «ήταν μία συνεδρίαση απόντος του δημάρχου γιατί εκλήθη εκτάκτως από τον υπουργό Εσωτερικών  κ. Θεοδωρικάκο γιατί είχε ζητήσει ένα ραντεβού μαζί του εδώ και καιρό. Και όταν σε καλεί ο υπουργός πρέπει να πας να εκθέσεις τα θέματά σου και να σεβαστείς την πρόσκληση αυτή. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Κάποια θέματα τα οποία τα χειριζόταν ο δήμαρχος αναβλήθηκαν και τα υπόλοιπα εξετάστηκαν κανονικά. Όσον αφορά το θέμα που έγινε, είναι πολύ κακό για το τίποτα θα έλεγα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Γιατί η αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης ήταν ότι κακώς έγινε Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ούτε από τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε από κάποια άλλη διάταξη για το πότε θα γίνεται, παρά μόνο ορίζεται στον κανονισμό ότι υποχρεωτικά θα γίνεται μία φορά το μήνα, την πρώτη Δευτέρα του μήνα. Πέραν αυτού μπορεί να γίνονται συνεδριάσεις οποτεδήποτε. Και μάλιστα ήταν ενήμερο το Σώμα από την προηγούμενη συνεδρίαση όπου τους ανακοίνωσα ότι θα γίνει την επόμενη Τετάρτη κι αυτό γιατί πρέπει να γίνουν οι εκλογές της ΠΕΔ όπως ορίζει ο κανονισμός μέχρι τις 31 του μήνα. Κι αυτό έγινε, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και μάλιστα, για να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 30 του μήνα και τελείωσε στις 31. Τελειώσαμε στις 12 και 2 λεπτά. Ήταν πολύ μεγάλη συνεδρίαση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με τη νομιμότητα, ούτε με την τυπικότητα και πρέπει πλέον να σταματήσουμε να αναλωνόμαστε με τέτοια θέματα, να προσπαθούμε να βγάλουμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της πόλης. Φτάνει, πλέον. Εδώ τους καλώ όλους να ασχοληθούμε με την ουσία. Μισή ώρα συζητούσαμε αυτό το θέμα. Τον κόσμο δεν τον νοιάζει αν θα γίνει Τετάρτη ή Δευτέρα. Δευτέρα ήταν 28η Οκτωβρίου. Τι να κάνουμε. Έπρεπε να τιμήσουμε τους προγόνους μας, την εθνική εορτή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα. Αυτός ήταν ο λόγος και τίποτα παραπάνω»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *