Κύριο άρθροΠολιτική

“Δεν είναι θέμα προτεραιότητας η αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου για την σημερινή δημοτική διοίκηση” δηλώνει ο  επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών  Άρης Βέρρος

Το θέμα της παραχώρησης των Στρατοπέδων στον Δήμο Καβάλας  συζητιέται εδώ και χρόνια αλλά πρόοδος δεν έχει υπάρξει ακόμη. Ο δημοτικός σύμβουλος  και επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών κ. Άρης Βέρρος αναφέρθηκε στο όλο θέμα.

 Όπως τόνισε αρχικά «Ούτε επί διοίκησης Σιμιτσή ούτε επί διοίκησης Τσανάκα γίνεται κάτι. Το λέω συνέχεια και τονίζω συνέχεια ότι εμείς ως Συμπαράταξη Πολιτών αλλά και εγώ προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια που πορεύομαι στα κοινά, 16 χρόνια, συνεχίζουμε να έχουμε σταθερή την συγκεκριμένη θέση που λέει ότι τα στρατόπεδα Κωτσάλου και Ασημακοπούλου θα πρέπει να επιστραφούν στην τοπική κοινωνία μια και τελείωσε ο λόγος και ο ρόλος που είχαν αποδοθεί στον ελληνικό στρατό και θα πρέπει να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού.

 Και κυρίως μια και θα ξεκινήσει η ανάπτυξη της πόλης προς τα ανατολικά, θα έχει μεγάλη ανάγκη η πόλη μας, ένα χώρο πρασίνου για να υπάρξει ένα ισοζύγιο στο οποίο είναι ελλειμματική η πόλη μας.

 Αυτό μέχρι τώρα δεν έχει γίνει πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει η βούληση από τις έως τώρα διοικήσεις του Δήμου Καβάλας για κάτι τέτοιο. Δεν είναι δηλαδή στις σκέψεις τους και στις προτεραιότητες τους.

Τώρα αν όπως είπε ο κ. Σιμιτσής ότι η κ. Τσανάκα αναμένει τις εκλογές ώστε να πάρει αυτό τον χώρο του Ασημακοπούλου από τη δική της παράταξη που εντωμεταξύ θα έχει πάρει τις εκλογές, αυτό από εμένα δεν μπορεί να σχολιασθεί μια και δεν ξέρω τι θα ήθελε η κ. Δήμαρχος ή δεν ξέρω πως σκέφτεται. Αλλά θεωρώ ότι ένας Δήμος και μια Δήμαρχος προσπαθεί πάντοτε με τον καλύτερο τρόπο να αξιοποιήσει την όποια κυβέρνηση προς όφελος των πολιτών. Άρα δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι σκέφτεται έτσι ένας άνθρωπος που θέλει να λέει ότι είναι αυτοδιοικητικός».

ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ

Πρόσθεσε δε πως «Είναι κάτι που μας απασχολεί. Και θα προσθέσω παράλληλα ότι ο Δήμος Παγγαίου κατάφερε έστω και με τον τρόπο της ενοικίασης να πάρει αυτό τον χώρο της Λέσχης Αξιωματικών  από το Υπουργείο Άμυνας  οπότε πρέπει να το δούμε το όλο θέμα. Γενικά εμείς ως παράταξη είπαμε ότι αργά ή γρήγορα πρέπει και η Λέσχη Αξιωματικών να αποδοθεί στον Δήμο Καβάλας ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος και να δοθεί προς χρήση της κοινωνίας μας.

 Πρόκειται για χώρο στο κέντρο της πόλης, και αυτή η Λέσχη πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο Καβάλας, ίσως να επέλθει και μια ανταλλαγή και έτσι με τον τρόπο αυτό να ανασάνει το κέντρο της πόλης. Όταν να θυμίσω και την πρόταση μας εδώ και πολύ καιρό, θα πρέπει το ΙΚΑ που εδώ και πολύ καιρό υπολειτουργεί  και είναι υπο κατεδάφιση μια και όλοι ξέρουμε τα στατικά προβλήματα, θα έπρεπε να αξιοποιηθεί αλλιώς. Και μια λύση με το πρόβλημα που υπάρχει με το παλιό  Νοσοκομείο θα ήταν μια ανταλλαγή με το Υπουργείο ώστε να δοθεί οριστική λύση. Ο φάκελος πρέπει να ανοίξει και να δούμε τι διεκδικούμε και πως θέλουμε την πόλη. Δεν ξέρω αν ενημερώθηκα σωστά, ξέρω όμως ότι η Δήμαρχος μίλησε δημόσια και άκουσα κάποιες θέσεις της για πρώτη φορά. Διότι αυτό που ακούγαμε και εμείς από τη Δήμαρχο αλλά και από τα στελέχη της είναι ότι θέλουν ένα ξενοδοχείο στα στρατόπεδα. Τώρα όμως ακούω για έναν χώρο αναψυχής… Αν ενημερώθηκα σωστά μας είπε αυτά που εμείς λέμε εδώ και χρόνια.

 Βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση ότι η σημερινή διοίκηση συμπεριφέρεται με ένα έναν τέτοιο τρόπο που σήμερα λέει άσπρο και αύριο μαύρο».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *