Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και επίρριψη ευθυνών στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έκανε λόγο ο βουλευτής  Νίκος Παναγιωτόπουλος

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και επίρριψη ευθυνών στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έκανε λόγο ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την δίωξη Γεωργίου.

Όπως τόνισε αρχικά  «Καταρχήν δεν καταλαβαίνω όταν ανακινείται ένα θέμα από το παρελθόν,  εγώ ψάχνω να βρω όχι την ουσία του θέματος αλλά γιατί τώρα και ποιοι είναι αυτοί τελικά που κάνουν την κίνηση και γιατί τώρα.

Από αυτή τη διαδικασία, τι έγινε; Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζήτησε να βγει από το αρχείο η υπόθεση αυτή και να ξαναμπεί στη διαδικασία κρίσης. Δηλαδή ενδεχομένως να ξαναοδηγηθεί στο Δικαστήριο αν δει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις που λέει ο νόμος. Για ποιο λόγο αυτή η υπόθεση να έρθει;

Νομίζω ότι ο μοναδικός λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο είναι για να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή μέσα στη Ν.Δ.

Ήδη έχουμε και παράπλευρες απώλειες ή συνέπειες καλύτερα. Έρχεται η Κομισιόν και μας λέει τι κάνετε ρε παιδιά; Το θέμα αυτό δεν υπάρχει γιατί προφανώς ό,τι στατιστικά στοιχεία έχουν χρησιμοποιηθεί και σε αυτά στηρίζεται η εφαρμογή όλων των προγραμμάτων με τα δάνεια της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Άρα ουσιαστικά μας μαλώνει για έλλειψη σοβαρότητας. Θυμίζω ότι η ΕΛΣΤΑΤ  είναι παράρτημα της EUROSTAT  άρα ό,τι στοιχεία δίδει η μια αποδέχονται από την άλλη άρα δεν μπορεί αν υπήρχε θέμα να μην ερχόταν η Κομισιόν και να μας πει τι κάνουμε».

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε πως «Άρα λέω ότι από τη μια υπάρχουν αυτοί που θέλουν να φταίει για όλα η πενταετία Καραμανλή και ο Κώστας Καραμανλής. Για τον εκτροχιασμό των οικονομικών μας, ευθύνεται ο Καραμανλής και η δική του διακυβέρνηση.

Νομίζω ότι αυτή η κρίση είναι εξωφρενική. Νομίζω ότι όλοι φέρουμε ευθύνες και ο καθείς πρέπει να τις αναλαμβάνει στο μέτρο που του αναλογεί. Θεωρώ ότι ο εκτροχιασμός της χώρας δεν έγινε την 5ετία αυτή αλλά σ την ουσία έγινε όλες αυτές τις δεκαετίες όταν και άρχισε ουσιαστικά η πολιτική αυτή.

Μάλιστα υπήρχαν και πολιτικοί αρχηγοί που τότε έλεγαν ότι δεν τους νοιάζει για τα όσα συμβαίνουν και όταν θα έρθουν οι καιροί να πληρωθούν τα δάνεια αυτοί δεν θα έχουν καμία ανάμειξη γιατί θα έχουν φύγει από το πολιτικό στερέωμα.

Σε κάθε περίπτωση ο εκτροχιασμός είχε ξεκινήσει και συντελέσθηκε πριν από πολύ καιρό, και συσσωρευόταν για πάρα πολλά χρόνια. Την 5ετία Καραμανλή ήρθαν οι λογαριασμοί για να πληρωθούν, οι οποίοι όμως αφορούσαν σε πολύ προηγούμενα χρόνια.

Και η δημιουργική λογιστική με την μετάθεση αποπληρωμής αμυντικών δαπανών σε μέλλοντα χρόνο είναι στοιχεία που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ρίξουν την ευθύνη και τα βέλη στην πλευρά Καραμανλή και  αυτοί είναι μάλλον από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν θέλουν να αναλάβουν κομμάτι των ευθυνών  παρά κρύβουν και τις δικές τους ευθύνες.

 

Από εκεί και πέρα και η σημερινή κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα χαιρόταν πάρα πολύ  αν δημιουργούνταν ένα εσωτερικό μήνυμα ανάμεσα σε αυτούς  της αντιπολίτευσης δηλαδή. Αυτό που έχω να πω αυτή την στιγμή είναι ότι το τρέχον πρόβλημα της χώρας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας για να το βάλω όσο πιο απλά μπορώ».

ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ

«Και τα βάρη που σωρεύονται στον ελληνικό λαό και χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ είναι ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας.  Γιατί ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες και δεν βλέπει ένα φως. Φως που φαινόταν στο τέλος της διακυβέρνησης Σαμαρά και που χάθηκε μετά. Η προοπτική είναι σκοτεινή και μιλώ για πλήρες αδιέξοδο κατά τον Οκτώβρη. Από εκεί και πέρα δεν μιλώ για εκλογές παρά μόνο για εγκαθίδρυση του καθεστώτος του ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά θα βόλευε τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στη Ν/Δ. Και όσοι μίλησαν καλά θα έκαναν να σκεφτούν ότι το πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση και ο Τσίπρας και κανείς άλλος. Άρα προσπάθεια επίρριψης ευθύνης σε ένα πρόσωπο και μια κυβέρνηση ενώ οι ευθύνες είναι διαχρονικές και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εσωτερικής αντιδικίας είναι λανθασμένες και  οφείλουμε να στραφούμε στο πραγματικό πρόβλημα και ουδέ αλλού» κατέληξε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.