ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αύξηση στην τιμή των καυσίμων βλέπει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών, Μιχάλης Μεταξάς

Αυξητική εξακολουθεί να είναι η τιμή στα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Καβάλα από την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Μιχάλης Μεταξάς υπογράμμισε ότι είναι λογικό αυτή την περίοδο του καλοκαιριού να παρατηρείται κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η πορεία των καυσίμων ήταν ανοδική τη βδομάδα που ακολούθησε του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Είχε μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς το καύσιμο είναι χρηματιστηριακό είδος με συνέπεια κάθε φορά που υπάρχει μια ανακοίνωση ή μια αναταραχή παγκόσμια, τα καύσιμα να ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ. Γι’ αυτό βλέπουμε κάθε μέρα διαφορετικές τιμές. Κάθε πρατήριο αγοράζει διαφορετικές μέρες και βλέπουμε όλες αυτές τις αλλαγές. Αυτήν τη συγκεκριμένη εβδομάδα είδαμε τις ακριβότερες τιμές διότι βδομάδα με τη βδομάδα ανεβαίνουν τα καύσιμα και αυτήν την περίοδο είμαστε στις ακριβότερες τιμές».

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΟΔΟΣ

Για τη συνέχεια σε ό,τι αφορά τις τιμές εκτίμησε ότι «με αυτά που έχω πληροφορηθεί είναι ότι όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσει η αύξηση στα καύσιμα. Η Ρωσία κάθε μέρα κόβει και σε διαφορετική χώρα τις ροές φυσικού αερίου κι αυτό φτάνει για αν δημιουργήσει μια αναταραχή στα καύσιμα και όλο αυτό το χρεώνονται οι χώρες. Οι οικονομίες επανέρχονται στους παλιούς ρυθμούς οπότε χρειάζονται καύσιμα. Οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες δεν αυξάνουν τις ποσότητες που αντλούν, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η τιμή και όλο αυτό είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Για την εκ νέου εκλογή του στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είπε ότι «στις εκλογές που έγιναν στο κεντρικό όργανο που αποτελείται από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, έχω εκλεγεί σαν γενικός γραμματέας. Παλιότερα ήμουν μέλος και αντιπρόεδρος.

Επειδή ήταν αρκετά άτομα από την επαρχία, προτιμήσαμε να συγκροτηθούμε σε Σώμα, να μοιράσουμε τις θέσεις, διότι τα δύο χρόνια της πανδημίας οι διεκδικήσεις μας και η ύπαρξή μας σαν επαγγελματικός κλάδος δεν ήταν διεκδικητική. Είχαμε να βρεθούμε αρκετά χρόνια, η πανδημία σταμάτησε κάθε διεκδίκηση όσον αφορά τα συνδικαλιστικά μας θέματα. Καιρός είναι να αρχίσουμε να διεκδικούμε, να ζητάμε διορθώσεις που πρέπει η Πολιτεία να σκύψει το κεφάλι, διότι απ’ ό,τι βλέπουμε βιώνουμε ενεργειακή κρίση, είμαστε στη μέση του τυφώνα σαν επάγγελμα, να περάσουμε κι αυτόν τον ενεργειακό πόλεμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *