ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αισιόδοξος δηλώνει ο δικηγόρος εργατολόγος, Λεωνίδας Παππάς, για την υπόθεση των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του ΟΑΕΕ

Στις 17 Απριλίου ξεκίνησαν οι εκδικάσεις των υποθέσεων ελεύθερων επαγγελματιών κατά του ΟΑΕΕ και ολοκληρώθηκαν χθες όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο εργατολόγο κ. Λεωνίδα Παππά.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «οι δύο πρώτες, ομαδικές, εκδικάστηκαν στις 17 Απριλίου. Σήμερα (σ.σ. χθες) εκδικάζονται οι υπόλοιπες 5 ομαδικές προσφυγές των επαγγελματιών του ΟΑΕΕ και πλέον, μέσα στο καλοκαίρι με φθινόπωρο, περιμένουμε αποφάσεις να δούμε αν θα γίνει δεκτό το αίτημα. Θυμίζω ότι το αίτημα που μένει να εκδικαστεί είναι η διαγραφή των φερόμενων οφειλών του κλάδου ασθενείας για το χρονικό διάστημα το οποίο οι ασφαλισμένοι δεν είχαν θεωρημένο βιβλιάριο ασθενείας. Άρα τους επιβαλλόταν, με προσαυξήσεις μάλιστα, μία χρέωση ενώ την ίδια στιγμή δεν είχαν την αντίστοιχη παροχή ασθενείας. Οι άνθρωποι χρεώθηκαν για κάτι που δεν είχαν και το χρεώθηκαν με προσαυξήσεις και πολλές φορές αυτές οι οφειλές και αυτές οι προσαυξήσεις τους στερούν το δικαίωμα να πάρουν σύνταξη, διότι εξαιτίας των οφειλών υπερβαίνουν και το επιτρεπτό ανώτατο όριο. Ήταν 335 επαγγελματίες στην Καβάλα. Στα Διοικητικά Δικαστήρια η όλη διαδικασία είναι έγγραφη, ένα συζητείται λέμε, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη ή εικόνα. Είμαι αισιόδοξος. Νομίζω αυτό που διεκδικούμε είναι βάσιμο. Υπάρχει γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του κ. Μανιτάκη στην ίδια κατεύθυνση. Περιμένουμε τώρα να δούμε την απόφαση».

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ

Για τις υπηρεσίες του ως Νομικός Σύμβουλος στο Εργατικό Κέντρο είπε ότι «έχει διακοπεί η συνεργασία προ 2-3 ετών». Όσο για το πώς βλέπει τα εργατικά ζητήματα αυτήν την εποχή είπε ότι «μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν. Τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά δυστυχώς, αν κάνουμε μία αναδρομή από το 2010 που ξεκίνησαν οι μνημονιακοί Νόμοι μέχρι σήμερα, έχουν χειροτερέψει σε απίστευτο βαθμό. Και δεν μιλάμε μόνο για μειώσεις μισθών. Μιλάμε και για εργασιακά και για συνδικαλιστικά δικαιώματα. Υπήρχαν και υπερβολές στο παρελθόν αλλά τα πράγματα έχουν χειροτερέψει, έχουμε φτάσει σε δραματικό σημείο μπορώ να πω. Η αγορά εργασίας αυτό δείχνει. Και για τις συμβάσεις μιλάω και για τα ωράρια εργασίας και το κακό είναι ότι έχει δοθεί η δυνατότητα, μονομερώς στους εργοδότες πολλές φορές, να κάνουν ό,τι θέλουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *