Κύριο άρθροΠολιτική

«Οι Ελληνίδες και Έλληνες θέλουν να συνεχίσουν να ζουν σε μία χώρα με ευπρέπεια» δήλωσε ό βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης

Δηλώσεις για μία σειρά θεμάτων έκανε ο   βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός παρουσίασε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο περιλαμβάνει 360 έργα με προϋπολογισμό 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επ` αυτού τόνισε ότι «Οι πολύ σημαντικές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αποτυπώνουν το όραμα της κυβέρνησης για την Περιφέρειά μας, με εξασφαλισμένους πόρους και με στόχο την αξιοποίηση της σπουδαίας γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής και φυσικά και της Π.Ε. Καβάλας. Τα έργα προς υλοποίηση περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις για τη βελτίωση των μεταφορών και τη διασυνδεσιμότητα, τη βελτίωση της άρδευσης καλλιεργήσιμων περιοχών, για την ενέργεια, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό, τη βελτίωση συνοριακών διαβάσεων και την ασφάλεια. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο χαρτοφυλάκιο των σιδηροδρομικών υποδομών περιλαμβάνεται, ανάμεσα στα άλλα, η κατασκευή νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής 206 χλμ. στο Τμήμα Θεσσαλονίκη – Τοξότες, η οποία θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Καβάλα και ταυτόχρονα θα συνδέει το υπό ανάπτυξη λιμάνι της Νέας Καρβάλης µε το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή των Τοξοτών Ξάνθης. Για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας προβλέπεται η κατασκευή του τμήματος Άγιος Άθανάσιος – Α/Κ Κρηνίδων επί του καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού Σέρρες – Δράμα – Καβάλα. Στο μέτωπο της ενέργειας, αναπτύσσονται νέα δίκτυα φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στην Περιφέρεια, τα οποία θα καλύψουν έξι πόλεις, μεταξύ των οποίων, και την Καβάλα. Για τη δημόσια Υγεία έχουν προϋπολογιστεί 143,8 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση των νοσοκομείων της Περιφέρειας και των Κέντρων Υγείας. Στον τομέα του Πολιτισμού υπάρχουν παρεμβάσεις ύψους 80,8 εκατ. ευρώ, πρωτίστως για την αποκατάσταση και αναβάθμιση πολιτιστικών μνημείων, ενώ σε ό,τι αφορά την Παιδεία, έχουν ενταχθεί έργα ύψους 71,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και την ανέγερση σχολικών μονάδων και κτηρίων του πανεπιστημίου, την ενίσχυση της έρευνας και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις διαπιστώνουμε ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μια σημαντική διαφορά από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε πως  «Οι Ελληνίδες και Έλληνες θέλουν να συνεχίσουν να ζουν σε μία χώρα με ευπρέπεια, αξιοπρέπεια και εθνική αυτοπεποίθηση. Και ξέρουν ότι αυτό το οποίο έχει ανάγκη ο τόπος, περισσότερο παρά ποτέ, είναι σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Συγκρίνουν και κρίνουν και γι’ αυτό θα δώσουν στην κάλπη την ίδια απάντηση που έδωσε την περασμένη Παρασκευή η Βουλή: ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Η επίτευξη αυτοδυναμίας της μεγάλης κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης είναι απόλυτα εφικτή».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

Η Βουλή καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την υπόθεση των υποκλοπών, ΜΕ ΤΟΝ Κ. Λαζαρίδη να δηλώνει ότι  «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέδειξε από το βήμα του Κοινοβουλίου τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας και προχώρησε σε σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησής του με τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τοποθετήθηκε με παρρησία στα ζητήματα που εγείρονται όσον αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων και στηλίτευσε την στάση του Αλέξη Τσίπρα και την εκ μέρους του εργαλειοποίηση της Α.Δ.Α.Ε. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιχειρεί να στήσει μία ακόμα κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα του σκηνοθετώντας τάχα αποκαλύψεις, οι οποίες έγιναν πρώτα με διαρροές στοιχείων στα δικά του φιλικά Μέσα, ώστε στη συνέχεια να παρουσιαστούν ως επιβεβαίωση των δικών του ισχυρισμών. Αξιοποιώντας κάποιες σπασμωδικές, λανθασμένες, κατά την άποψή μας, ενέργειες της Ανεξάρτητης Αρχής. Η κυβέρνηση, από τον Αύγουστο πήρε καθαρή θέση στο ζήτημα των επισυνδέσεων. Απέδωσε αμέσως πολιτικές ευθύνες και ανέλαβε πρωτοβουλίες θεσμικής θωράκισης της Ε.Υ.Π. Παράλληλα, στηρίζει απροϋπόθετα και συνδράμει ενεργά, μέσω των δημοσίων Αρχών, την ελληνική Δικαιοσύνη στο έργο που έχει αναλάβει για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης. Προφανώς και δεν ισχύει ότι αρνούμαστε να ενημερώσει ο επικεφαλής της Αρχής την Επιτροπή της Βουλής, ωστόσο απαιτούμε την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας, η οποία αγνοήθηκε εν προκειμένω».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

«Εκπέμπουμε missing alert» τονίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία για τον κ. Τσίπρα, καλώντας τον επιτακτικά να απαντήσει στα ερωτήματα για τα όσα έχει καταθέσει η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. Ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε ότι «Τα στοιχεία που κατατίθενται στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκος Παππάς για το στημένο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών του 2016 είναι καταπέλτης, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνολικά και βεβαίως τον αρχηγό του Α. Τσίπρα. Αφορούν άλλωστε επώνυμες μαρτυρίες για «μαύρο» χρήμα προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, SMS Νίκου Παππά με τα οποία μοίραζε τα ποσοστά συμμετοχών καναλαρχών στο Syriza Channel, καθώς και σελίδες από το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα για συναντήσεις του επιχειρηματία με τον κ. Παππά και τον Κύπριο δικηγόρο. Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να παραμένει βουβός μπροστά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, με τα κρίσιμα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα: Ποιοι ήταν οι παραλήπτες των βαλιτσών που καταγγέλλονται; Δρούσε αυτοβούλως ο κ. Παππάς ή κατ’ εντολήν Τσίπρα; Τι υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Άρτεμίου στον κ. Παππά και στο Μαξίμου, στο οποίο μπαινόβγαινε με σακούλες; Αν όλες οι καταγγελίες ετών που γεννούν τα παραπάνω ερωτήματα είναι ψευδείς, γιατί κανείς δεν έχει μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα; Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί».

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Όσον αφορά το θέμα του μεταναστευτικού, και την υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» δήλωσε ότι  «Ενώ η πλεκτάνη στον Έβρο με την υπόθεση των 38 μεταναστών και το δήθεν νεκρό παιδί που στήθηκε σε βάρος της χώρας μας έχει ήδη καταρρεύσει, ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που συνέπραξαν στον διασυρμό της χώρας, παραμένουν αμετανόητοι. Αρνούνται να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και επιμένουν στα ίδια. Συνεχίζουν μάλιστα την ίδια πρακτική, ακόμα και τώρα που η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που συνέπραξε στην ανάδειξη της υπόθεσης αναγνώρισε το λάθος της, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» που δημοσίευσε σειρά ανακριβειών απέσυρε τα σχετικά άρθρα και Σύρος πρόσφυγας που ήταν στην ομάδα των μεταναστών στον Έβρο αποκαλύπτει λεπτομέρειες της πλεκτάνης. Ο κ. Τσίπρας είναι είτε αφελής, είτε επικίνδυνος, όταν αδιαφορεί συνειδητά για το εθνικό συμφέρον πάνω στη μανία του να υπονομεύσει την κυβέρνηση. Δεν μπορεί όμως ακόμα και σήμερα στελέχη του να ισχυρίζονται ότι ο αποτρεπτικός φράχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα. Δεν επιτρέπεται να αναπαράγουν διαρκώς fake news διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπόπτου προέλευσης κατά των ελληνικών δυνάμεων που σώζουν κάθε μέρα ζωές και στην ξηρά αλλά πρωτίστως στη θάλασσα. Και προστατεύουν ταυτόχρονα και τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Άραγε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα γκρεμίσει τον φράχτη τον οποίο φτιάξαμε και θα συνεχίσει να κατασκευάζει τον φράχτη τον οποίο έχουμε δρομολογήσει για να προστατεύουμε τα σύνορά μας;».

ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο  πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δήλωσε από το Νταβός ότι «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία» ενώ αντίθετα ο κ. Ερντογάν δήλωσε, «Μητσοτάκη, αν κάνεις λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι!».  Ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε ότι  «Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης. Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Οι θέσεις μας είναι σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές. Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις του απρόβλεπτου γείτονα, αν και θεωρώ πως δύσκολα θα συμβεί ένα θερμό επεισόδιο, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο. Εκτίμησή μας είναι ότι μετά τις εκλογές, υπάρχουν τρόποι να μειωθεί η ένταση και να εργαστούμε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, χωρίς προκλήσεις και απειλές».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *