Κύριο άρθροΥγεία

«Αν είχαμε νοσηλευτές τουλάχιστον ένα 15%-20% περισσότερο, θα βλέπαμε ένα άλλο Νοσοκομείο Καβάλας», δηλώνει ο διοικητής, Αχιλλέας Γερόπουλος

Σε πλήρη δραστηριότητα και με μειωμένα περιστατικά βρίσκεται το Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Αχιλλέας Γερόπουλος υπογράμμισε ότι οι ιώσεις είναι στο απόγειο τους αλλά αντιμετωπίζονται άμεσα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βρισκόμαστε στους πιο δύσκολους μήνες του χρόνου, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Υπάρχουν κρούσματα, όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και άλλες ιώσεις. Έχουμε περιστατικά, τη Δευτέρα νοσηλεύαμε 13 περιστατικά στην κλινική covid. Το αξιοσημείωτο αυτήν την περίοδο είναι ότι είναι γεμάτο όλο το Νοσοκομείο με όλες τις ιώσεις. Οι Παθολογικές κλινικές μας είναι γεμάτες, οι Πνευμονολογικές μας επίσης, τα χειρουργεία έχουν ξεκινήσει. Είναι σε φουλ δραστηριότητα το Νοσοκομείο και αυτό φαίνεται. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικούς και τεχνικούς, διότι διανύουμε με επιτυχία την πιο δύσκολη περίοδο του χρόνου. Περιμένουμε να τελειώσει αυτή η περίοδος για να δούμε το αύριο και πώς θα εξελιχθεί το Νοσοκομείο Καβάλας».

ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «με τους γιατρούς που έχουμε σήμερα και με την ανάπτυξη που θα έχουμε με τους γιατρούς που θα έρθουν, αν είχαμε νοσηλευτές τουλάχιστον ένα 15%-20% περισσότερο, θα βλέπαμε ένα άλλο Νοσοκομείο Καβάλας. Θα μπορούσε να κάνει πράγματα που σήμερα δεν τα κάνει διότι δεν υπάρχει χρόνους, δεν υπάρχουν τα άτομα. Δυσκολευόμαστε και δεν μπορούμε να δώσουμε αυτά που μπορούμε. Είναι κοινή πεποίθηση αυτό σε όλον τον κόσμο.

Παλεύουμε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, να πάρουμε νοσηλευτές και γιατρούς, για να μπορέσουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την υγειονομική κάλυψη του Νοσοκομείου Καβάλας.

Περιμένουμε τις προσλήψεις, αυτές γίνονται, το θέμα είναι να πάμε περισσότερο από το κανονικό. Αν θέλουν να έχουν στην Καβάλα ένα Νοσοκομείο που να αναχαιτίζει   ό,τι έρχεται από τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία και να μην φτάνει στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο προσωπικό. Πέρα από το κανονικό, που θα έρθουν 41 άτομα να καλύψουν τους επικουρικούς. Εμείς ζητάμε παραπάνω από το κανονικό για να πάρει το Νοσοκομείο Καβάλας το ρόλο που έχει στην Περιφέρεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *