Σχόλια

Σχόλια

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Ανέλαβε  επισήμως τα καθήκοντα του ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου καβάλας κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου. Σε δηλώσεις του  χαρακτήρισε εξαιρετικό  το Νοσοκομείο Καβάλας  σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα τους είναι να διεκδικήσουν όσα το δυνατόν περισσότερα για το Νοσοκομείο, όπως προσλήψεις, πόρους κλπ. Παράλληλα ανέφερε ότι στα ταμεία του Νοσοκομείου εισέρευσαν 11 εκ. ευρώ για να εξοφλήσουν όλους τους προμηθευτές, μια διαδικασία που ήδη ξεκίνησε…

ΟΡΕΞΑΤΟΣ

Πάντως ο κ. Καρασαββόγλου παρουσιάστηκε ορεξάτος και το κυριότερο αποφασισμένος να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης στο Νοσοκομείο. Δηλαδή το Δ.Σ. να είναι συμπαγές και από κοινού να τρέχει τα ζητήματα του φορέα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συζητήθηκε  στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών εντός του αστικού ιστού του Δήμου Καβάλας, στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας απαντώντας στο Στρατόπεδο αυτό θα μεταφερθούν οι 235 περίπου πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Άσπρη Άμμο στον ανοιχτό καταυλισμό και θα παραμείνουν εκεί το αργότερο έως το τέλος του έτους. Στην συνέχεια θα προωθηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

ΕΚΤΟΣ

Μάλιστα ο υπουργός κ. Βίτσας άφησε να εννοηθεί ότι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Καβάλα έως το τέλος του έτους θα φύγουν και θα μεταφερθούν σε μεγάλα αστικά κέντρα…

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Φυσικά οι εργασίες συνεχίζονται στο Ασημακοπούλου στα δύο κτήρια που βρίσκονται από την πίσω πλευρά του στρατοπέδου και αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του μήνα. Χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά.

ΑΡΙΣΤΑ

Με άριστα έχουν αξιολογηθεί τα μεταπτυχιακά προγράμματα που διαχειρίζεται το ΤΕΙ ΑΜΘ, συνολικά 10 και μάλιστα έχουν αξιολογηθεί με υψηλότερο βαθμό από τα αντίστοιχα που «τρέχει» το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Μητρόπουλος Αθανάσιος σημείωσε πως τα μεταπτυχιακά προγράμματα τα παρακολουθεί μεγάλος αριθμός αποφοίτων και μάλιστα με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης τους άμεσα βρίσκουν απασχόληση. Ο κ. Μητρόπουλος όμως εξέφρασε το παράπονο του για την ελλιπή χρηματοδότηση των ΤΕΙ της χώρας που είναι ιδρύματα σπουδαστών χαμηλών οικονομικών στρωμάτων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε  στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» για τις εξελίξεις στην εταιρεία «Μαρινόπουλου» και το ζήτημα των ενοικίων που οφείλονται στην Δημοτική Αγορά. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε γνωστό ότι η εταιρεία κατέθεσε χθες στο λογαριασμό της «Δημωφέλεια» 41.000 ευρώ έναντι των οφειλών της και αναμένεται να προχωρήσει και σε νέα κατάθεση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 3 το απόγευμα στο Υπ. Εργασίας με τον υπουργό κ. Κατρούγκαλο, τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση της βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων για να βρεθεί οριστικά και αμετάκλητά μία λύση μεταξύ των δύο μερών. Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης χαρακτήρισε καθοριστική αυτή την συνάντηση για όλους καθώς υπάρχουν και πολύ σοβαρά θέματα ασφαλείας για την Βιομηχανία.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι οι νέες εταιρίες που ανέλαβαν εργολαβικό έργο στη ΒΦΛ θα πρέπει να σεβαστούν το εργασιακό καθεστώς που ίσχυε πριν στη βιομηχανία. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν οι συμβάσεις των εργαζομένων όπως το επιδιώκουν. Και εδώ είναι και η ουσία της υπόθεσης. Έτσι αναμένεται να επαναληφθεί η τριμερής την ερχόμενη Τρίτη.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σήμερα το πρωί  οι εργαζόμενοι στην ΒΦΛ είχαν γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν εις βάρος της εταιρείας για τις απολύσεις που έγιναν χωρίς καν να αποζημιωθούν… Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν στην 1 μετά το μεσημέρι. Καλή επιτυχία παιδιά, την χρειάζεστε..

ΔΑΠΑΝΕΣ

Στις 360.000 ευρώ ανέρχονται τα ενταλματοποιημένα έξοδα που έκανε ο Δήμος Καβάλας για την φιλοξενία των προσφύγων στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη, όπως έγινε γνωστό κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης σε ότι αφορά το Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη και την αποκατάσταση των ζημιών, σκοπεύουν να τις κάνουν ως δήμος χωρίς να προχωρήσουν σε διαγωνισμό. Διότι αυτό σημαίνει χάσιμο χρόνου αφού οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση των ζημιών μέχρι το Σεπτέμβριο που θα γίνει η ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου. Ήδη ο κ. Καλανταρίδης επικοινώνησε με το υπουργείο Εσωτερικών για να διευθετηθεί το θέμα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τα προβλήματα του Νέου Οικισμού  Ν. Ηρακλείτσας συζητήθηκαν σε συνάντηση που έγινε στην Ηρακλείτσα. Εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα του οικισμού που τα κυριότερα είναι, σύμφωνα με τον προσωρινό Αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Κοσμίδη, τα έργα οδοποιίας και η διευθέτηση των ρεμάτων.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου Παίδων και Κορασίδων στην Καβάλα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φιλόσογλου. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την συντήρηση του χλοοτάπητα ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο για την νέα αγωνιστική περίοδο.

ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ

Σε ότι αφορά το χλοοτάπητα όπως προαναφέραμε  οι εργασίες με τον εργολάβο θα ξεκινήσουν την Δευτέρα  ώστε το γήπεδο να είναι πανέτοιμο άμεσα. Συνολικά δε το Ανθή Καραγιάννη έχει μεταλλαχθεί σε σχέση με το παρελθόν λόγω των εργασιών που έγιναν.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα αίθουσα εκγύμνασης στο στάδιο που είναι κλιματιζόμενη και αναμένεται τα εγκαίνιά της να γίνουν σύντομα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *