Σχόλια Σαββάτου

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ..

Την απογοήτευση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο θέμα της αποκατάστασης των φθορών από τη φιλοξενία των προσφύγων στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη. Ο Δήμος Καβάλας ως υπεύθυνος για την αποκατάσταση των φθορών προωθεί τη διαδικασία του διαγωνισμού του έργου, κάτι που θα χρειαστεί μήνες, όταν το Επιμελητήριο στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα διοργανώσει στο Εκθεσιακό την ετήσια έκθεση του.  Ο κ. Τσατσούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά του Δήμου Καβάλας, καθώς άφησε ακόμη λίγες ημέρες περιθώριο στο Δήμο Καβάλας..

ΠΑΡΑΠΟΝΟ

Το παράπονο του κ. Τσατσούλη είναι ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καβάλας που έσπευσαν να εκτιμήσουν τις φθορές στο Εκθεσιακό, τους φέρθηκαν με καχυποψία θαρρείς και το Επιμελητήριο ήθελε να φορτώσει και άλλες φθορές στο Δήμο που δεν τις προκάλεσαν οι πρόσφυγες…  ο κ. Τσατσούλης εκτιμά ότι οι φθορές και το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώθηκε το επίμαχο διάστημα δεν ξεπερνούν συνολικά τις 40.000 ευρώ… Και όμως δεν υπάρχει κάποια κίνηση από το Δήμο Καβάλας για να ξεπεραστεί το πρόβλημα άμεσα…  Το πιο πιθανόν είναι το Επιμελητήριο να δαπανήσει αυτά τα χρήματα για να είναι έτοιμο το Εκθεσιακό το Σεπτέμβριο που θα διοργανώσουν την ετήσια έκθεση τους…

ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταριδης θα εκπροσωπήσει το Δήμο στη συνάντηση των Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί από 1-3 Ιουλίου στη Λέσβο. Την ίδια ώρα που ο Δήμος Καβάλας διαθέτει ένα από τα καλύτερα πηλοθεραπευτήρια στην Ευρώπη.

ΑΝΗΣΥΧΗ

Την ανησυχία της εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα αναφορικά με τις διαθεσιμότητες στην ΒΦΛ οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ομαδικές απολύσεις και αυτό να αποτελέσει δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης προς την Τρόικα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑΣΟΥ

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Νίκος Ίμβρος συναντήθηκε  στην Κομοτηνή με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνο Τσουβαλά, όπου του έθεσε το πρόβλημα ελλείψεων που αντιμετωπίζει η Θάσος τους θερινούς μήνες όπου ο πληθυσμός του νησιού σχεδόν πενταπλασιάζεται.  Ο κ. Τσουβαλάς δεσμεύτηκε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου πρόκειται να στελεχωθεί κατά τη θερινή περίοδο, με δέκα άτομα περίπου, με αποσπάσεις είτε από την Αθήνα, είτε από άλλες περιοχές της χώρας.

ΜΑΚΑΡΙ…

Και μακάρι ο κ. Τσουβαλάς να κρατήσει το λόγο του καθώς ήδη μπήκαμε στον Ιούλιο και το νησί πνίγεται από τουρίστες…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί στην Καβάλα στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων και Κορασίδων όπου θα συμμετάσχουν περίπου 859 αθλητές και αθλήτριες. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διοργάνωση που γίνεται μετά από 16 ολόκληρα χρόνια στην Καβάλα, σύμφωνα με τη δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Λόγω δε του μεγάλου αριθμού αθλητών και συνοδών μελών, όλα τα ξενοδοχεία της Καβάλας παρουσιάζουν πληρότητα 100%.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Είναι δε γεγονός ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»  καθώς φρεσκαρίστηκε το ταρτάν και κατασκευάστηκε μία υπερσύγχρονη κλειστή αίθουσα εκγύμνασης με κλιματισμό. Έτσι το χειμώνα κυρίως οι αθλητές θα μπορούν να προπονούνται κάτω από ανθρώπινες κλιματικές συνθήκες.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ

Θυελλώδης ήταν και πάλι η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπου συζητήθηκαν το προσφυγικό, η ΒΦΛ και ο Μαρινόπουλος. Και δυστυχώς για ακόμα μια φορά ο λαϊκισμός είχε την τιμητική του στη συνεδρίαση, καθώς κάποιοι σύμβουλοι εμφανίστηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως.  Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος κ. Σιμιτσής  σε ότι αφορά το θέμα με τους εργαζόμενους στον Μαρινόπουλο όπου προκλήθηκε κόντρα μεταξύ των συμβούλων κ.κ. Παπαδόπουλου και Ιωσηφίδου, σχολίασε πως οι εργαζόμενοι δυστυχώς έγιναν μάρτυρες καυγάδων του Σώματος!  Αφού άρχισαν να παραδέχονται  και το επίπεδο των συνεδριάσεων πάλι καλά…

ΤΑ ΧΡΕΗ

Στη συνεδρίαση αυτή ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε πως τα χρέη του υποκαταστήματος του Μαρινόπουλου προς τη «Δημωφέλεια» οδεύει για τις  500 χιλιάδες ευρώ κι όχι 250 χιλιάδες ευρώ. Ένα θέμα που θα παίξει αρκετά τις επόμενες μέρες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πάντως ο κ. Παπαδόπουλος επέμενε να μην χαθούν τα χρήματα από τα μισθώματα του Μαρινόπουλου.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Δειλά δειλά ξεκίνησε το κόψιμο των χόρτων στο δασάκι της Παναγούδας από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Ευτυχώς γιατί το δασάκι κατάντησε ζούγκλα…

ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ

Μας τηλεφώνησαν κάτοικοι της Καλαμίτσας και διαμαρτυρήθηκαν για την περιοχή που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Λούσυ, εκείνο το κομμάτι από το ξενοδοχείο μέχρι τους φωτεινούς σηματοδότες. Όπως υποστηρίζουν, όλο αυτό το τμήμα είναι γεμάτο απορρίμματα και επικρατεί έντονη δυσοσμία. Ας το δει αυτό η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Με υψηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η σημερινή ημέρα, νωρίς στις 9 η ώρα ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 30 βαθμούς Κελσίου….

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ

Χαμός το πρωί στην Λαϊκή Αγορά  Καβάλας… Είναι και τα έργα στην Βενιζέλου, το πάζλ συμπληρώθηκε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση