ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Tales Of Taste : Το μαγικό ταξίδι της καβαλιώτικης κουζίνας στην Αθήνα

Ένα  μαγικό ταξίδι στις μυρωδιές , τις γεύσεις , την ιστορία και τον πολιτισμό της Καβάλας είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν πάνω από 30  εκπρόσωποι των ΜΜΕ και 20 προσκεκλημένοι από τον πολιτικό , επιχειρηματικό , πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της πρωτεύουσας κατά  την διάρκεια της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ καβαλιώτικης κουζίνας που διοργανώνει η Δημωφέλεια και ξεκίνησε στον φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου Balcony στην Αθήνα . Ξεναγός στο ταξίδι  αυτό ο executive chef Νίκος Φωτιάδης ο οποίος αφού παρουσίασε τους συντελεστές του εγχειρήματος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τα συστατικά χαρακτηριστικά της καβαλιώτικης κουζίνας ενώ αμέσως μετά η οικοδέσποινα της βραδιάς , πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου , αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους της Δημάρχου , του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων της πόλης μας , αναφέρθηκε στο καινοτόμο πρόγραμμα ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας που υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας μέσω της Δημωφέλεια σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής καθώς και τα στάδια που έχουν έως σήμερα υλοποιηθεί , όπως  και αυτά που θα ακολουθήσουν. Ακολούθως οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο από 7 διαφορετικά πιάτα , τα οποία αποτελούν μέρος των συνταγών της καβαλιώτικης κουζίνας που δημιούργησε η επιχείρηση σε συνεργασία με τον κ. Φωτιάδη . Τις εντυπώσεις έκλεψε το προσφάι του καπνεργάτη λόγω αφενός της ιδιαιτερότητας του καθώς χρησιμοποιεί ως διατροφικό στοιχείο τον καπνό    και αφετέρου λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με την ιστορία και τους ανθρώπους της πόλης. Τα πιάτα συνδυάστηκαν με κρασιά της περιοχής μας που συνόδεψαν ιδανικά τις γεύσεις από τα θαλασσινά και τα κρεατικά που προσφέρθηκαν.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Οι δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες , τα περιοδικά life style, τα τουριστικά portal , τους ταξιδιωτικούς οδηγούς κλπ. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης , η οποία υποσχέθηκε την διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) για τον Μάιο ώστε όλοι τους να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Καβάλα και να παρακολουθήσουν την πρόοδο του προγράμματος , για το οποίο εκφράστηκαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια. Ενδεικτικό της επιτυχίας της βραδιάς , το γεγονός ότι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  ενώ στις ειδήσεις  της βραδιάς  η συμφωνία της επιχείρησης με τον Ηλία Μαμαλάκη να είναι ο παρουσιαστής των Cosmoγεύσεων στο φετινό Cosmopolis . Σε όλους τους εκπροσώπους του τύπου προσφέρθηκε ως δώρο μια εύχρηστη τσάντα με το τουριστικό λογότυπο της Καβάλας που περιείχε υλικό προβολής καθώς και βότανα και κουραμπιέδες προσφορά των επιχειρήσεων Ιωσηφίδη και Χρυσανθίδη. Από σήμερα Τρίτη και μέχρι τις 23 Μαρτίου το εστιατόριο  σερβίρει στους πελάτες του το μενού των 7 αυτών πιάτων από την καβαλιώτικη κουζίνα σε  ιδιαίτερα δελεαστική τιμή  , ενώ ήδη έχει ενσωματώσει στο κυρίως μενού του κάποιες από τις συνταγές

Στην εκδήλωση από την Καβάλα παρέστησαν ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης , ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Η διοίκηση της Δημωφέλεια αισθάνεται την ανάγκη  να εκφράσει τις ευχαριστίες της για ακόμη μια φορά στον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη για την εξαιρετική συνεργασία , καθώς και στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του  εστιατορίου Balcony των οποίων χορηγία ήταν η πρώτη αυτή ημέρα του φεστιβάλ .

Το μαγικό ταξίδι των γεύσεων της Καβάλας μετά την Αθήνα  θα συνεχιστεί τον μήνα Μάιο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας και τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας γαστρονομίας το Παρίσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *