ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

KAVALAEXPO 2023: Η μεγάλη γιορτή του «επιχειρείν» ολοκληρώθηκε χθες

Για 29η χρονιά άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου τις πύλες της είναι η έκθεση για την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία KavalaExpo στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.
Με τιμώμενη περιοχή το λιμάνι Μπουργκάζ της Βουλγαρίας και επιχειρηματικές αποστολές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και φυσικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Καβάλα, η έκθεση υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες την πρώτη μέρα λειτουργίας της.
Έντονο, δε, ήταν και το… προεκλογικό κλίμα, μια εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς εκτός από τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού και την υφυπουργό Ανάπτυξης, Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου, το «παρών» έδωσαν οι Δήμαρχοι Καβάλας και Παγγαίου, Θόδωρος Μουριάδης και Φίλιππος Αναστασιάδης αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας, πλην του Χρήστου Ποτόλια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση ολοκληρώθηκε χθες.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είχε φέτος η KAVALAEXPO 2023: Τη μουσική και τις… τροχήλατες γεύσεις στον εξωτερικό χώρο του «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.
Το μουσικό σκέλος άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου με τις Fortissimo, συνεχίζεται με τους Onirama και έκλεισε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου με τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Το δε γαστρονομικό κομμάτι καλύφθηκε εντός του χώρου από το Σαλόνι Γαστρονομίας, τις επιχειρήσεις με προϊόντα από την Καβάλα και την Περιφέρεια και από ένα νέο event στον εξωτερικό χώρο, το Food Truck Festival, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν διάφορες γεύσεις από καντίνες από όλη την Ελλάδα.
Ο κόσμος τίμησε και τα δύο σκέλη, συναυλία και φαγητό, με «σύμμαχο» και τον καλό καιρό.