ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

FLORIDANTE – Σύνολο Μουσικής Μπαρόκ από την Εσθονία στην «Παλιά Μουσική»

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00, στην “ΠΑΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ” (πρώην Τζαμί Χαλίλ Μπέη στην Παναγία), ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζουν το FLORIDANTE ENSEMBLE.

Το  σύνολο Μπαρόκ μουσικής Floridante ιδρύθηκε το 2014 στο Ταλίν της Εσθονίας και γρήγορα κατέκτησε σημαντική θέση στη μουσική σκηνή της χώρας, με τους κριτικούς να περιγράφουν τις εμφανίσεις του σαν «ήλιο στον ουρανό της εσθονικής μουσικής Μπαρόκ».

Με ευέλικτη σύνθεση από τέσσερα, έξι, ή περισσότερα μέλη, το σύνολο διαθέτει ευρύ ρεπερτόριο. Εμπνέεται από την παράδοση της Ανατολικής Ευρώπης,  «αγκαλιάζει» τη ζώσα εσθονική μουσική παράδοση με επιρροές από τη ρωσική και σκανδιναβική μουσική ιστορία, εξερευνώντας παράλληλα περιοχές από το γερμανικό και ιταλικό μπαρόκ έως τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Γηραιάς Ηπείρου. Με σπουδές σε διαπρεπείς μουσικές σχολές της Φινλανδίας, της Γαλλίας και της Δανίας, τα μέλη του συνόλου παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής ποιότητας που «μαγνητίζει» το συναίσθημα του κοινού.

ΜΙΝΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Η μίνι περιοδεία του συνόλου στην Ελλάδα περιλαμβάνει δύο εμφανίσεις, στην Αθήνα και στην Καβάλα. Το Floridante αποτελείται από τους Meelis Orgse (μπαρόκ βιολί), Lisa Kawasaki (μπαρόκ φλάουτο), Tõnu Jõesaar (μπαρόκ βιολοντσέλο) και Saale Fischer (τσέμπαλο), οι οποίοι θα παρουσιάσουν μία μουσική πανδαισία από έργα των Arcangelo Corelli, Antonio Vivaldi και Johann Sebastian Bach.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Εσθονίας, έχει ελεύθερη είσοδο και εντάσσεται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας. Υπενθυμίζουμε ότι η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Μουσικών Σύνολων του Δημοτικού Ωδείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ Καβάλας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *