8ο Θερινό Σχολείο Τέχνης στα Λιμενάρια Θάσου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» ανακοινώνει τη λειτουργία του «8ου Θερινού Σχολείου Τέχνης» στα Λιμενάρια Θάσου για το διάστημα, από τις 2 ως τις 6 Ιουλίου 2018. Η δράση είναι εθελοντική και συντονίζεται από το δάσκαλο Βλαστάρη Κων/νο  σε συνεργασία με τους εκπ/κούς: Λοβούλου Πελαγία, Χαμοξάρα Γεωργία, Λιάνα Πολυτίμη ενώ παράλληλα συνδράμουν και άλλοι εκπαιδευτικοί και πολλοί εθελοντές. Στο πλαίσιό του θα διεξαχθούν τα Εργαστήρια με τις εξής θεματικές:

  1. Γλυπτική, Λόβουλος Κώστας, Γλύπτης.
  2. Μουσική, Ζαγοριανός Άγγελος, Μουσικός.
  3. Θέατρο,  Ντουμπουρίδης Δημήτρης, υπ. Θεατρ. Ομάδας.
  4. Κουκλοθέατρο,  Καλαϊτζίδης Ιορδάνης, ερασιτέχνης ηθοποιός Λοβούλου Πελαγία, Φιλόλογος.
  5. Σκάκι, Μπότσαρης Γιάννης, Προπονητής Σκάκι.
  6. Φωτογραφία, (Φωτογραφικός Ομ. Καβάλας).
  7. «Προϊστορική ζωή-Ορυχεία Ώχρας» Εργαστήριο, Λαζαρίδης Στυλιανός, εκπαιδευτικός και Κυριώτη Ελένη, Αρχαιολόγος. (Το εργαστήρι συμπεριλαμβάνει  και μία περιήγηση, στα πρώτα υπόγεια προϊστορικά  ορυχεία της Ευρώπης, στη θέση Τζίνες).
  8. «Λογοτεχνικό εργαστήρι» εργαστήρι δημιουργικής γραφής Βιολιτζή Γεωργία, Φιλόλογος.
  9. «Η τέχνη της θάλασσας», ημέρα εκμάθησης καγιάκ με τη “Riverland” στην παραλία «Μεταλλεία Λιμεναρίων»Επίσης.

Επίσης, ως παράλληλη δράση περιλαμβάνεται η παρουσίαση του βιβλίου για παιδιά, με θέμα το σκάκι, τη  φιλία και το παιχνίδι, «Ο τρελός» του Βλαστάρη Κων/νου, των  εκδόσεων Πατάκη.

Τα Εργαστήρια  απευθύνονται σε παιδιά  και νέους από 6 έως 20 ετών και θα λειτουργήσουν για μια εβδομάδα, (5 ημέρες, από Δευτέρα ως Παρασκευή). Η συμμετοχή και οι εγγραφές  είναι δωρεάν και γίνονται ηλεκτρονικά  στη σελίδα του  ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ  ως τις 30 Ιουνίου 2018. ( Γράφουμε  στη μηχανή αναζήτησης ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ). Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στις 09.00 στις «Αποθήκες Μετελλείων» στα Λιμενάρια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.