Κύριο άρθροΣχόλια

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ…

Λειτουργούν σήμερα τα υποκαταστήματα του Μαρινόπουλου στην Καβάλα, αλλά τι να το κάνεις… Χθες το προσωπικό απέργησε, σήμερα επέστρεψε αλλά τα ράφια έχουν τεράστιες ελλείψεις..

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Η  Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα  Καβάλας  μετά την ανακοίνωση  του πορίσματος από το, Υπουργείο Εργασίας και τις νέες 12 παράνομες απολύσεις συναδέλφων που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό σε 45 παραχώρησε προχθές στις 2 μετά το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο Εργατικό κέντρο Καβάλας.  Οι εργαζόμενοι έδειξαν να είναι οργισμένοι με αυτά που συμβαίνουν εις βάρος τους και πέρασαν στην αντεπίθεση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Αρχικά ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Βογιατζίδης  δήλωσε πως η εταιρεία προσπαθεί να φέρει σε τετελεσμένα γεγονότα τους εργαζόμενους, τις Τράπεζες και το Ελληνικό Δημόσιο. Πρόσθεσε δε πως μετά την ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας ήρθε η ώρα να πάρει θέση και η κυβέρνηση και να πάρει μέτρα στην βάση ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις από την εταιρία προκειμένου  η\αυτή να απαλλαγεί από τα χρέη και οι εργαζόμενοι να μην έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα .  «Δεν πάει άλλο, καλώ τους τοπικούς βουλευτές, την δήμαρχο  αν ακόμη εμμένει στο αρχικό της ψήφισμα και το Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας αν συμφωνούν με τις παράνομες  απολύσεις και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλοι μαζί  ώστε να σταματήσουν αυτές οι ασυδοσίες από πλευράς διοίκησης του εργοστασίου προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στο εργοστάσιο και να ξαναμπεί το εργοστάσιο σε λειτουργία που έδωσε τόσα χρόνια χρήματα στην κοινωνία και στην αγορά της Καβάλας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Επτά προσλήψεις γιατρών περιμένουν στο Νοσοκομείο Καβάλας διαφόρων ειδικοτήτων για να καλυφθούν σημαντικά κενά που υπάρχουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδη η οριστικοποίηση των προσλήψεων δεν αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στο μεταξύ η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Κατερίνα Πετράκη είχε μία ενημερωτική συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου το πρωί της Πέμπτης.  Το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό όπως πληροφορηθήκαμε.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μέχρι τις 29 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι γονείς τις αιτήσεις τους για την εγγραφή των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη υπάρχει η δυνατότητα διορθωτικής υποβολής αιτήσεων μέχρι το συγκεκριμένο διάστημα.

ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ

Μηδενικός ήταν ο αντίκτυπος από τα γεγονότα στην Τουρκία για την τουριστική κίνηση στην Θάσο, όπως σημείωσε ο δήμαρχος κ. Χατζηεμμανουήλ. Η τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει αυξητική τάση και με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων αναμένεται άνοδος σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 10%. Την ίδια ώρα που διαρκώς στο νησί λειτουργούν νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις .

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα Λουτρά Ελευθερών εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κ. Κώστας Γάκης. Άλλωστε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου ομόφωνα αποφάσισε να διεκδικήσει την  παραχώρηση τους από την Περιφέρεια.

ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

«Ξεπερνάει κάθε όριο  η επικείμενη μήνυση κατά εργαζομένων  στην Καβάλα  Oil  λόγω του ότι συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων  στην ΒΦΛ» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου της Καβάλα Oil  κ. Μανώλης Κελϊδάκης. Συγκεκριμένα η εταιρεία φέρεται να κατέθεσε μηνύσεις  και σε εργαζόμενους στα πετρέλαια για τον ανωτέρω λόγω ενώ ο κ. Κελαϊδάκης σχολίασε πως πλέον η κατάσταση οδηγείται στα άκρα…

 ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

Στελέχη της  ΔΕΗ στην Καβάλα, ενημέρωσαν προχθές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφορικά με τα νέα προνομιακά προγράμματα ενιαίας έκπτωσης 15% σε όλους τους οικιακούς και τους επαγγελματικούς  πελάτες  Χαμηλής και Μέσης Τάσης, και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις. Αναλυτικότερα, η ΔΕΗ, από την 1η Ιουλίου προσφέρει τη δυνατότητα χορήγησης ενιαίας έκπτωσης 15% σε όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης. Μόνη προϋπόθεση για τη χορήγηση της έκπτωσης αποτελεί η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών και η τήρηση των διακανονισμών που τυχόν έχουν συναφθεί ή θα συναφθούν με το ισχύον, ή έχουν συναφθεί με το προηγούμενο πρόγραμμα. Επίσης, η Επιχείρηση προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες της να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2016. Στη ρύθμιση έχουν δικαίωμα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και οι πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το προηγούμενο σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ

Η έκπτωση αυτή του 15% πραγματικά θα είναι μία ανάσα για τους καταναλωτές ενώ σίγουρα θα αυξηθεί και η εισπραξιμότητα  για την επιχείρηση.

Λέξη κλειδί για τη ΔΕΗ..

COSMOPOLIS

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Cosmopolis  στην Καβάλα και συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος το αγκάλιασε, του έλειψε σίγουρα όπως φάνηκε ξεκάθαρα.  Σήμερα δε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι super!!!

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ

Στη τελική ευθεία έχει εισέλθει το έργο της ανάπλασης της Βενιζέλου και τώρα άρχισε πλέον να φαίνεται η μορφή που θα λάβει η οδός.. Οπτικά θα είναι καλή αλλά από πλευράς λειτουργικότητας όχι.  Από ότι φαίνεται το έργο θα ολοκληρωθεί το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Το Τουρνουά Σκάκι που θα διοργανώσει κα φέτος ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας θα  ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου.  Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκάκι κ. Βασίλης Θεοδωρίδης, αναμένουν και φέτος πάνω από 250 συμμετοχές. Πάντως ο κ. Θεοδωρίδης αποδείχθηκε ακούραστος  στυλοβάτης αυτής της διοργάνωσης..

ΧΑΘΗΚΕ

Την ίδια ώρα που ο πρώην πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας κ. Βασίλης Λιόγκας χάθηκε κυριολεκτικά.  Βρίσκεται στην Αθήνα από όσο γνωρίζουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Σιγά σιγά τον «φάγαμε» και τον Ιούλιο… Μήνας πολύ καλός για τα τουριστικά μας πράγματα στον νομό με πολλές εκδηλώσεις.  Από ότι φαίνεται θα μας αποχαιρετήσει με υψηλές θερμοκρασίες. Άνοδο προβλέπει η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο, μέχρι και την Δευτέρα…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *