«4ο  Ελληνογερµανικό  Φόρουµ  Τροφίμων στις  22-23 Μαΐου στην Καβάλα με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει  το  4ο  Ελληνογερµανικό  Φόρουµ  Τροφίμων στις  22-23 Μαΐου  στην  Καβάλα.     Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως είναι μία καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις της περιοχής να έρθουν σε επαφή με τις αντίστοιχες γερμανικές και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες.

Όπως τόνισε αρχικά «Είναι γεγονός πως πρόκειται για μια προσπάθεια συναντήσεων be to be μεταξύ επιχειρηματιών με την συνεργασία του ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της εξωστρέφειας που προσπαθούμε να ευνοήσουμε για όφελος των επιχειρήσεων μας.

Και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να βρουν διέξοδο προς το εξωτερικό οι επιχειρήσεις που έχουν έτσι και αλλιώς εξωτερική δράση με εξαγωγές προϊόντων και αγαθών τους.

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν μέσα από αυτό το φόρουμ που θα γίνει στην πόλη της Καβάλας, να δώσουμε στις επιχειρήσεις αυτές τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να συζητήσουν τη διέξοδο προς το εξωτερικό.

Είναι μια προσπάθεια, μια συνάντηση που δεν γίνεται αρκετά συχνά. Ιδίως με γερμανικές επιχειρήσεις δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Είναι επομένως μια καλή ευκαιρία μέσα από την ημερίδα και τις κατ` ιδίαν συναντήσεις που θα κάνουν οι επιχειρηματίες να προκύψει κάτι θετικό για όλους».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο βασικός στόχος βέβαια είναι η επίτευξη συνεργασιών. «Αυτός ακριβώς είναι ο βασικός στόχος. Να μπορέσουμε να δούμε με μια άλλη ματιά τη δυνατότητα εισόδου ακόμη πιο δυναμικά στη γερμανική αγορά. Η αγορά της Γερμανίας αλλά και της δυτικής και βόρειας Ευρώπης γενικότερα, είναι μια πολύ δυνατή αγορά. Και πολλές φορές βλέπουμε έντονο το ελληνικό στοιχείο μέσα από αυτές τις αγορές.

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν μας δίδεται η δυνατότητα να παλέψουμε και να προβάλλουμε ακόμη καλύτερα τα αγαθά μας, τις παροχές μας και να κλείσουμε ενδεχομένως και καλές συμφωνίες.

Αυτός είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου. Να μπορέσουμε να φέρουμε τους επιχειρηματίες σε επαφή με τους κρατούντες των άλλων χωρών στο οικονομικό γίγνεσθαι και μάλιστα αυτό να γίνει ανέξοδα για τους ντόπιους επιχειρηματίες.

Φέρνουμε εδώ τους επιχειρηματίες και δεν στέλνουμε εκεί τον Έλληνα επιχειρηματία, ώστε εδώ να κλείσει τις συμφωνίες του και να πετύχει τους στόχους του» κατέληξε ο κ. Δέμπας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση