ΑθλητικάΚύριο άρθρο

25ο Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνούα “KAVALA 2016”

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Από σήμερα  μέχρι 6 Αυγούστου θα διεξαχθούν φέτος οι αγώνες του 25ου Όπεν Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά της Καβάλας με τη συμμετοχή 250 και πλέον σκακιστών και σκακιστριών από 20 χώρες (Αίγυπτος, Αρμενία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λίβανος, Ουκρανία, Π.Γ.Δ. Μακεδονίας, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία).

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται 15 γκραν-μετρ, 8 ιντερνάσιοναλ-μετρ, 3 γυναίκες γκραν-μετρ και συνολικά 45 τιτλούχοι σκακιστές, που διατηρούν το Τουρνουά της Καβάλας στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας-δυναμικότητας και μαζικότητας ανάμεσα στα ελληνικά τουρνουά αλλά και στα υψηλά standards των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Θα υπάρχουν 3 γκρουπ δυναμικότητας με το 90% περίπου των συμμετεχόντων να είναι διεθνώς αξιολογημένοι. Οι κορυφαίοι γκραν-μετρ που συμμετέχουν (με ΕΛΟ FIDE άνω του 2600) είναι ο Ρουμάνος Constantin Lupulescu, o Ισραηλινός Evgeny Postny, o Αρμένιος Zaven Andriasian, ο Λευκορώσος Andrey Zhigalko και ο Έλληνας Χριστόδουλος Μπανίκας.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

          Η συμμετοχή των Καβαλιωτών σκακιστών και ιδιαίτερα των νεότερων σε αγώνες υψηλότατου επιπέδου όπως το Διεθνές Τουρνουά και η συνάντησή τους με γκραν-μετρ παγκόσμιας εμβέλειας προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ανάπτυξη του πνευματικού αθλήματος στην πόλη της Καβάλας.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό του ενδιαφέρον, το Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά είναι η διοργάνωση με την μεγαλύτερη προσφορά στην οικονομία και τον τουρισμό της Καβάλας από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση αφού εξασφαλίζει περισσότερες από 3.000 διανυκτερεύσεις.

Επίσης συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή της Καβάλας αφού οι 20 πρώτες παρτίδες των κορυφαίων σκακιστών μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο σε ζωντανό χρόνο μέσω του Διαδικτύου στην διεύθυνση www.chesskavala.gr.

Οι αγώνες θα διεξάγονται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου καθημερινά (ώρα έναρξης 16.00). Την Κυριακή 31 Ιουλίου θα υπάρχει διπλός γύρος (πρωί 10.00, απόγευμα 17.00) και την τελευταία μέρα Σάββατο 6 Αυγούστου, θα υπάρχει πρωινός γύρος (10.30).

Η τελετή λήξης με την απονομή των επάθλων θα γίνει το Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 16.00 και τα χρηματικά έπαθλα των νικητών θα είναι συνολικής αξίας 7.500 ευρώ.

Εκτός από τον Σκακιστικό Όμιλο και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το Τουρνουά στηρίζουν οικονομικά και οργανωτικά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *