«Ώρα μηδέν» για την ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco

Τις «βαλίτσες» του ετοιμάζει ο Δήμος Καβάλας για την Κωνσταντινούπολη όπου θα υποστηριχθεί και η ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στις 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Unesco όπου 22 χώρες θα ψηφίσουν για το αίτημα του Δήμου Καβάλας για τους Φιλίππους.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας κ. Ιωσηφίδου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επίτευξη του στόχου, σημειώνοντας πως «είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα που μας απασχολεί, πρέπει να πετύχουμε πραγματικά οι Φίλιπποι να ενταχθούν στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Υπάρχει πολύ αισιοδοξία. Αναχωρούμε την Πέμπτη 14 του μηνός από την Καβάλα αποστολή πολυμελής, εκπρόσωποι και από το Δήμο Καβάλας και από την Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια, αλλά και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η σημαντική μέρα είναι την επόμενη μέρα την Παρασκευή 15 του μηνός, όπου είναι η Γενική Συνέλευση της Unesco και υπάρχει μία Ημερήσια Διάταξη με διάφορα θέματα, όπου στο 8ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης είναι ακριβώς το θέμα που μας ενδιαφέρει και θα έχει και την προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα ψηφίσουν 22 χώρες και από την Ασία και από την Ευρώπη και από την Αφρική σχετικά με την ένταξή μας στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα γίνει μια παρουσίαση φυσικά του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων και πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Η Γενική Συνέλευση και αντίστοιχα η ψηφοφορία θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Κωνσταντινούπολη».

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

«Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Την επόμενη μέρα συνεχίζουμε καθώς θα γίνει και μια επιπλέον παρουσίαση σε μια κλειστή συγκέντρωση σε όλα τα μέλη των εθνικών αποστολών της Unesco που θα παραβρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, θα γίνει παρουσίαση και προβολή της Καβάλας και με επιπλέον τουριστικό υλικό και έντυπο πληροφοριακό υλικό σε όλα τα μέλη της αποστολής και επιπλέον σε δημοσιογράφους που καλούμε με μια δεξίωση με ένα γεύμα. Στην αποστολή θα μας συνοδεύουν και οι πρώην δήμαρχοι της περιοχής του πρώην Δήμου Φιλίππων, όπως επίσης και από την αντιπολίτευση» ανέφερε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.