ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Όχι στο Ασημακοπούλου  οι πρόσφυγες επιμένει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Παράσχος Αγανικόλας

Θλιβερή χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας σε ότι αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος για το θέμα, ζητώντας να μην γίνει αυτή η μεταφορά των προσφύγων στο Περιγιάλι, καθώς εμμένει στη θέση του οι πρόσφυγες να μείνουν εκτός αστικού ιστού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αγανικόλας σημείωσε πως «αυτό που βίωσα τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν απίστευτο και θλιβερό. Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα πώς λειτουργούν μερικοί ακόμα και σήμερα και πώς το όχι γίνεται ναι μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, καθαρά και μόνο για το συμφέρον της παράταξής τους και της καρέκλας τους. Θυμήθηκα το δημοψήφισμα που το όχι μετατράπηκε σε ναι, ήταν απίστευτο αυτό γιατί παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, πάρα πολλοί κάτοικοι από το Περιγιάλι, οι οποίοι δήλωσαν ξεκάθαρα τη θέση τους ότι δεν θέλουν πρόσφυγες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Τίθεται ένα πολύ σοβαρό θέμα με την τοπική κοινωνία. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε ούτε η κυβέρνηση ούτε κανένας άλλος. Δεν γίνεται να έρθεις σε σύγκρουση με την τοπική κοινωνία εφόσον ο κόσμος δεν τους θέλει εκεί. Και ήμουν πολύ ξεκάθαρος σε αυτό το πράγμα και εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση.  Εκτός αστικού ιστού. Και μάλιστα πρότεινα και μια λύση γιατί καλό είναι να κάνουμε τοποθετήσεις αλλά χρειάζονται και λύσεις, πρότεινα και μία λύση την οποία ζήτησα από όλο το Σώμα να την υιοθετήσουμε και να την κάνουμε κι επίσημη πρόταση του δήμου και είπα το εξής. Τους είπα να δοθεί άμεσα εφόσον υπάρχει πρόβλημα και οι άνθρωποι και αυτοί είναι εγκλωβισμένοι και όπως δηλώνουν οι ίδιοι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα για να πάνε στις χώρες προορισμού τους, να δοθεί ελληνική υπηκοότητα άμεσα, να μπουν στα αεροπλάνα να ταξιδέψουν να πάνε στις χώρες προορισμού τους και με το που θα φτάσουν στις χώρες να γίνει άμεση ανάκληση της υπηκοότητας. Γίνεται και είναι και πολύ σοβαρό το θέμα και ζήτησα και από τη δήμαρχο και από το Σώμα να το υιοθετήσει ως επίσημη πρόταση του Δήμου Καβάλας προς την κυβέρνηση. Να δοθεί επιτέλους και μια λύση σε αυτό όλο το πράγμα που μας ταλαιπωρεί όλους».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Πρόσθεσε δε πως «Αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι το θέμα του Περιγιαλίου, σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, ήρθαν 150 άτομα και ζήτησαν από τη δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προχωρήσει αυτή η κατάσταση, δηλαδή να μην προχωρήσει η μετεγκατάσταση. Και όλες οι παρατάξεις τοποθετηθήκαμε. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα για τους πολίτες, η απόσταση που χωρίζει την πολιτική σκηνή με την κοινωνία είναι τεράστια και συνεχώς διευρύνεται. Αυτό θέλω να το αντιληφθεί ο κόσμος. Είδαμε παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο το ναι να γίνεται όχι σε κλάσματα δευτερολέπτου μόνο και μόνο για την καρέκλα και το συμφέρον της παράταξης και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ήταν απίστευτο αυτό που βίωσα τη Δευτέρα. Εννοώ και την παράταξη του κ. Σιμιτσή και την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου και όποιον δεν επέμενε στην αρχική του τοποθέτηση. Τουλάχιστον εγώ έκανα μια τοποθέτηση, είπα εκτός αστικού ιστού. Μας είπαν ότι έχουμε ξενοφοβία, μας είπαν ότι είμαστε ρατσιστές. Μας είπαν ότι είμαστε φασίστες. Μας είπαν χίλια δυο. Αλλά τη Δευτέρα δικαιωθήκαμε πλήρως. Γιατί εγώ πάντα έλεγα ότι δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά, είμαστε με την τοπική κοινωνία, με τους κατοίκους. Τι θέλει η πλειοψηφία των κατοίκων; Η πλειοψηφία των κατοίκων θέλει αυτό. Οπότε και εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο αυτό το πράγμα πρέπει να το υποστηρίξουμε. Άλλωστε για αυτό το λόγο εκλεχθήκαμε. Και δεν πάω σε άλλο θέμα, για την τουριστική προβολή της πόλης και για όλα αυτά. Αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα. Το θέμα είναι η τοπική κοινωνία και το θέμα είναι οι κάτοικοι του Περιγιαλίου». ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ..

«Οι κάτοικοι του Περιγιαλίου δεν θέλουν να προχωρήσει αυτή η μετεγκατάσταση. Και συμφωνώ μαζί τους 100%. Θεωρώ ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Και αναφέρθηκα πολύ συγκεκριμένα γιατί τα γεγονότα μας προλαβαίνουνε, τους είπα είδατε τι έγινε στη Λέρο. Όπου 200 αφού ξυλοφόρτωσαν τον αστυνομικό διευθυντή επιτέθηκαν και στο δήμαρχο. Η ανομία πλήρης. Κράτος απόν, κυβέρνηση απούσα, νόμοι δεν εφαρμόζονται, τι κάνουμε δηλαδή; Και κυνηγάμε τον κάθε ένα ελεύθερο επαγγελματία με τα 500 και τα 1.000 ευρώ που χρωστάει στην εφορία; Κι έχουμε όλα αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν γύρω μας και δεν παίρνει κανένας θέση και κρυβόμαστε πίσω από πολιτικές κουβέντες και κολπάκια; Τουλάχιστον κάνεις μια τοποθέτηση, μείνε στην τοποθέτηση την αρχική που κάνεις. Εγώ είπα την αλήθεια από την αρχή και δικαιώθηκα. Ότι λέγαμε πριν δύο μήνες βγαίνουν τώρα» ξεκαθάρισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *