Κύριο άρθροΟικονομία

«Όσο μειώνονται οι τζίροι τόσο δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας» δηλώνει ο πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης  Λεμονίδης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Η αγορά της Καβάλας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο καθώς μπήκαμε στο Φθινόπωρο. Ο πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης έκανε σχετικές δηλώσεις, καθώς αυτές οι ημέρες είναι γεμάτες με φόρους…

«Είναι αλήθεια πως η αγορά αυτό το διάστημα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Άλλωστε ο Σεπτέμβριος είναι πάντοτε μεταβατικός μήνας και εμείς μένουμε στα καταστήματά μας όπως άλλωστε είναι λογικό. Εξάλλου έχουμε ακόμη τουρίστες που γυρνούν στην αγορά ενώ τα καταστήματα ετοιμάζονται για την φθινοπωρινή περίοδο.

Μάλιστα τα εμπορεύματα λόγω και των εκπτώσεων έχουν τελειώσει σχεδόν οπότε και προχωράμε στην προμήθεια νέων εμπορευμάτων για να καλύψουμε την τρέχουσα σεζόν. Ξέρουμε όλοι ότι ο Σεπτέμβριος ως μήνας είναι δύσκολος για τα έξοδα και τις  υποχρεώσεις μια και αυτές είναι αυξημένες όχι όμως και οι τζίροι. Σεπτέμβριος και Μάρτιος είναι δύο πολύ δύσκολοι μήνες που και κίνηση δεν υπάρχει και υποχρεώσεις έχει ο καθείς από εμάς αυξημένες για να καλύψει. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε είμαστε εδώ στα μαγαζιά μας και θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, πληρώνοντας και τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε και τα καταστήματα μας γεμάτα, αλλά και σωστοί να είμαστε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Σε ότι αφορά την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων σχολίασε πως «Τέλος σε ό,τι αφορά την υπερφορολόγηση ο καθείς καλείται να δώσει πολλά χωρίς να αυξάνεται και ο τζίρος του καθενός. Αυτό βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αφού συμβαίνει κατά κόρο. Και υπάρχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα σε ό,τι έχει σχέση με τις ρυθμίσεις των υποχρεώσεων μας μια και όλοι μας ρυθμίζουμε και εφορία, και ΔΕΚΟ και άλλα ώστε έστω και με ρυθμίσεις να είμαστε συνεπείς προς όλους. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί γιατί όσο μειώνονται οι τζίροι τόσο εμείς δεν μπορούμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *