Κύριο άρθροΠολιτική

Όμιλο για τα συμφέροντα της Καβάλας δημιούργησε ο Γιάννης Εριφυλλίδης

Ήταν  μία θετική έκπληξη.. Ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει μέσα σε ένα περιβάλλον που έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την πόλη του, όπως ο Γιάννης Εριφυλλίδης, με καταβολές που δεν του αφήνουν ούτε στιγμή να καταλαγιάσει το ενδιαφέρον του για τον τόπο που υπηρέτησε ο πατέρας του ως επιτυχημένος Δήμαρχος Καβάλας  για πολλά χρόνια, αλλά και ο ίδιος με την ενασχόλησή του στα κοινά και την δοκιμασία του στον πολιτικό χώρο, δεν θα μπορούσε να παραμείνει αμέτοχος στα κοινά της γενέτειράς του , έστω κι αν ζει σε μια άλλη χώρα. Άλλωστε επισκέπτεται την Καβάλα πάρα πολύ συχνά , κάθε μήνα συγκεκριμένα, κάθε μέρα διαβάζει τον τοπικό τύπο και γνωρίζει τα πάντα και με λεπτομέρειες.

Σήμερα ο Γιάννης Εριφυλλίδης πλαισιωμένος από ανθρώπους του οικογενειακού του περιβάλλοντος υποδέχτηκε το μεσημέρι τους δημοσιογράφους στο καφέ-«Τσαλαπετεινός» ένα από τα πλέον καινούργια σημεία συγκέντρωσης του νέου κόσμου της πόλης μα ς και όχι μόνο, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για όλη την καλή διάθεση που έδειξαν να τον στηρίξουν κατά την προεκλογική του εκστρατεία όταν ήθελε να πολιτευτεί .

Στην αρχή ήταν μια τυπική ευχαριστία που όμως η ζεστή ατμόσφαιρα την έκανε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη παρέα με πολλή κουβέντα

Φυσικά ζητήσαμε από τον κ Γιάννη Εριφυλλίδη να εξηγήσει τους λόγους της συνάντησης αυτής, αφού οι περισσότεροι πίστεψαν ότι θα ανακοινώσει την συμμετοχή του σε κάποια εκλογή αξιώματος της πόλης μας.

ΟΜΙΛΟΣ

Εκείνος  εξήγησε ποιες είναι οι σκέψεις του και τι σκοπεύει να κάνει.

«Ετοιμάζω είπε έναν Όμιλο , από τότε που αποχώρησα από το ποτάμι. Από τότε προβληματίζομαι ακόμη για την Καβάλα που χρειάζεται νέο όραμα, προτάσεις, νέους ανθρώπους που θα θελήσουν να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης.  Και δεν εννοώ σε στενή έννοια το να κατέβουν ως υποψήφιοι πολιτιτευτές , αλλά να αγαπήσουν την πόλη τους, με τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε αυτή την άσχημη κατάσταση που επικρατεί ,.

Ο Όμιλος που βρίσκεται στα σκαριά, είναι ένας Όμιλος πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού . Αυτό που θα κάνουμε θα είναι μια δεξαμενή σκέψης και τα στελέχη του θα προσπαθήσουν μεσα από τις ιδέες και τις προτάσεις τους  να παρεμβαίνουν ενεργά  στην κοινωνική ζωή της Καβάλας μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις που ήδη προγραμματίζονται και ευχής εργο θα ήταν να συνεισφέρουμε προς την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Έχω ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως δεν έχει καμία σχέση με Δημοτική κίνηση , αφού δεν ενδιαφέρομαι να πάω για Δήμαρχος της Καβάλας το 2019, αλλά να προσφέρω στην Καβάλα όσο μπορώ . Μπορεί να ζώ στο Λονδίνο, αλλά παρακολουθώ τα πράγματα πολύ στενά, καταλαβαίνω πως υπάρχει ανάγκη από νέες ιδέες, αφού από την Καβάλα λείπει  ένα όραμα που μέσα από την προσπάθεια των μελών του Ομίλου θα προσπαθήσουμε να συμπληρώσουμε αυτό το κενό.

Θ α ήθελα να ανακοινώσω το όνομα του Ομίλου , υπάρχουν πολλές προτάσεις, αλλά η ολομέλεια δεν έχει αποφασίσει ακόμη γι αυτό. Πάντως θα έχει σχέση με την Καβάλα.

Δεν με ενδιαφέρει  η κομματική ταυτότητα των στελεχών του Ομίλου , αλλά αυτό που με ενδιαφέρει να έχουν φρέσκες ιδέες ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Φτάνει να  θέλουν να προσφέρουν στην Καβάλα ανιδιοτελώς χωρίς να αποβλέπουν σε κάποιο αξίωμα, αλλά με μόνο γνώμονα την αγάπη προς την πόλη».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Στην συνέχεια ο κ Γιάννης Εριφυλλίδης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους στις οποίες απάντησε.

Όπως ότι δεν θέλησε να αποκαλύψει τα ονόματα των ήδη 20 ατόμων του Ομίλου που είναι από διάφορα επαγγέλματα και πολιτικούς χώρους, αλλά και κάποιους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά σε ευρεία έννοια.

Οι εκδηλώσεις θα γίνονται περίπου ανά τρείς μήνες όταν ο ίδιος θα βρίσκεται στην Καβάλα.

Απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι τα σημαντικότερα πράγματα που θα κάνουν την πόλη να αποκτήσει ένα καλό μέλλον, λέγοντας πως είναι ο τουρισμός, με μεγάλες δυνατότητες που χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός που θα τον κρατάει για όλο τον χρόνο.

Ένας άλλος τομέας  είναι η πάταξη της ανεργίας, όπου λείπει ο στρατηγικός σχεδιασμός , για να βρει δουλειά η νεολαία της πόλης, με κίνητρα.

Και εκείνο που λείπει είναι το όραμα. Υπάρχει διάθεση αλλά όχι όραμα. Αν βρεθούν άνθρωποι με νέες ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν πολλά πράγματα. Βλέπουμε άλλες πόλεις που γίνονται πολλά, γιατί όχι και στην δική μας πόλη. Θέλουμε στόχους, όπως την διοργάνωση εκθέσεων, την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών , την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, και τόσα άλλα πράγματα. Δεν είμαστε δημοτική αρχή , αλλά αν οι ιδέες υιοθετηθούν από αυτούς που έχουν την εξουσία, θα είναι ευχής έργο.

Είπε πως ο Όμιλος αυτός δεν έχει σχέση με την ΑΚΕΠ που δημιούργησε πρίν την Δημαρχία του ο κ Στάθης Εριφυλλίδης , ούτε και έχει πρόθεση να πολιτευτεί ως Δήμαρχος.

Τότε ήταν άλλες οι προοπτικές και άλλες τώρα. Δεν έχουμε την ίδια στρατηγική και καμία βλέψη για τον Δήμο.

Θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας στον Δήμο , ίσως να συνεισφέρουμε στον διάλογο που γίνεται για σοβαρά θέματα είναι ο κύριος στόχος μας. Από κει και μετά μπορούν οι ιθύνοντες να υιοθετήσουν τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ

Σχετικά με το αν θα ασχοληθεί με την πολιτική ,είπε πως «ποτέ δεν λέμε ποτέ» . Ο λόγος που έφυγα είπε από το «Ποτάμι» ήταν οι συζητήσεις που γινόταν για συνένωση με το ΠΑΣΟΚ . Ένοιωθα πως προδίδω τα δικά μου ιδανικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησα από το κόμμα.  Δεν αποκλείω κάτι αλλά θα πρέπει να με ευνοούν οι συνθήκες για να ασχοληθώ.

Όσο για τα μέλη του Ομίλου, διευκρίνισε πως έχουν κάθε δικαίωμα να πολιτευτούν όπου θέλουν εκτός από το να ανήκουν λόγω τω δικών του πιστεύω στην «Χρυσή Αυγή» ή την «Πατριωτική Κίνηση».

Και βέβαια η πόρτα μας είναι ορθάνοιχτη σε ανθρώπους που ήδη βρίσκονται στη πολιτική σκηνή.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *