Κύριο άρθροΠολιτική

Όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ψάξουμε να βρούμε λύση για το θέμα της ΔΕΥΑΚ, όπως δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

 Η Αντιπολίτευση του Δήμου Καβάλας απέρριψε το αίτημα της ΔΕΥΑΚ για δανειοδότηση της επιχείρησης για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της. Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς επέκρινε όσους ασκούν κριτική στον δήμαρχο κ. Μουριάδη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Χρόνη σε ότι αφορά την Διοίκηση της επιχείρησης.

 Όπως τόνισε αρχικά «Έχω πει πολλές φορές ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Αλήθεια όμως πιστεύει κάποιος ότι μέσα σε επτά μήνες η ΔΕΥΑΚ έπεσε έξω λόγω του Μουριάδη και του Χρόνη;

 Αυτή η χρηματοδότηση που ζητήθηκε θα αφορά μόνο λειτουργικές ανάγκες. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν είναι μόνο ότι τα έσοδα έπεσαν Απρίλιο και Μάιο. Η κυβέρνηση είδε ότι έρχεται ένα δύσκολο καλοκαίρι. Μόνο σε εμάς η αντιπολίτευση θέλει να βάλει φρένο στην Καβάλα ενώ η κυβέρνηση ξέρει ότι και τον Μάιο και τον Ιούνιο αυτοί που δεν μπορούσαν να πληρώσουν ομοίως δεν θα μπορούν να πληρώσουν και αυτούς τους μήνες.

 Οι μεγάλες επιχειρήσεις χρωστούν ενώ αν δεν δουλέψουν θα αυξήσουν τις οφειλές. Μιλάμε για ανοίγματα σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ σε μισθοδοσία, δαπάνες που θα μείνουν ανεξόφλητες αφού τα πράγματα δεν ξέρουμε αν θα είναι καλύτερα. Αν δεν δουλέψουν πως θα πληρώσουν;

 Άραγε οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουν την αλήθεια και έσπευσαν όλοι να γίνουν επιτιμητές; Θα υπάρχει πρόβλημα μεγαλύτερο τις επόμενες ημέρες.  Ο Κόσμος θα χάσει τις δουλειές του επομένως ποιος θα πληρώσει τη ΔΕΥΑΚ που είναι έτσι και αλλιώς ο τελευταίος λογαριασμός που σπεύδουν να πληρώσουν;».

 ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Με τη δική μου λογική λέω ότι όλα είναι πρωτόγνωρα για αυτό και το κράτος δίδει τη δυνατότητα στις  ΔΕΥΑ όλης της χώρας να πάρουν δάνειο. Πως αλλιώς θα καλύψουν τις ανάγκες τους;

 Αυτό που θα γίνει θα είναι δανεισμός και σαφώς θα επιστραφούν τα χρήματα. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη λύση.  Αντιλαμβάνομαι ότι η αντιπολίτευση έχει στραμμένο το βλέμμα της στον Μάιο του 2019. Κάποιοι δεν ξεχνούν την 26η Μαΐου του 2019 και είναι αποφασισμένοι και το λένε και έξω – όχι όλοι βέβαια – να μην αφήσουν τον Μουριάδη να διοικήσει. Ποιος θα ζημιωθεί; Ο Μουριάδης; Ναι. Θα φθαρεί ο Μουριάδης; Ναι. Θα φθαρεί και θα χάσει και η Καβάλα; Σαφώς. Στην προσέγγιση αυτή με την αντιπολίτευση εμείς δεν έχουμε ευθύνες; Σαφώς. Αλλά με αυτές τις τακτικές το 2023 δεν θα έχει καμία τύχη η αντιπολίτευση. Ο κόσμος θα θυμάται ποιοι λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο».

 ΠΕΡΙ ΔΑΝΕΙΟΥ

Ο ίδιος εκτιμά ότι το θέμα της δανειοδότησης της ΔΕΥΑΚ οδήγησε τον κ. Μουριάδη να καλέσει τους επικεφαλείς και να τους ενημερώσει για την πρόθεση του να ζητήσει δάνειο η ΔΕΥΑΚ. Όπως εξήγησε «Εκεί ζητήθηκαν οικονομικά στοιχεία, τους δόθηκαν και  μιλάμε λογικά για μια υποκριτική στάση από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Στοιχεία δόθηκαν αλλά φτάσαμε να ακούμε την κ. Τσανάκα να λέει ότι ο κ. Μουριάδης έριξε το επίπεδο στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.).   Εδώ μιλάμε για τον θεμελιωτή του ήρεμου ήθους εντός του Δ.Σ.

 Το δεύτερο πλάνο πια είναι ότι συνεχίζουμε ως έχουμε. Μας είπαν όλοι όσοι υποκριτικά κινούνται να περιμένουμε λίγο καιρό για να δούμε τι άλλο θα ειπωθεί, τι θα αποφασισθεί.

Αυτό μπορεί να γίνει.  Αλλά εμείς έχουμε δεύτερο πλάνο. Εξάλλου μέχρι τον ιό η ΔΕΥΑΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα. Και εισροή χρημάτων είχε και όλα καλά ήταν. Ο δανεισμός όμως θα γινόταν για συγκριμένο λόγο.

 Ελέω ιού θα δούμε την εστίαση να πλήττεται, τους εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους…. Όλοι αυτοί θα δυσκολευθούν να πληρώσουν και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Άρα εδώ μιλάμε για ένα εργαλείο, μια ομπρέλα που η κυβέρνηση μας έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αλλά η αντιπολίτευση δεν θέλησε να την χρησιμοποιήσει. Εμείς με την αλήθεια δεν είμαστε μαλωμένοι.  Στην προσέγγιση με την αντιπολίτευση έχουμε και εμείς ευθύνη. Αλλά η κάθε απόφαση μπορεί να βλάψει την Καβάλα. Άρα όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ψάξουμε να βρούμε λύση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *