«Όλοι μιλούν για τις Καπναποθήκες κανείς δεν κάνει κάτι για αυτές» ισχυρίζεται η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου

Οι καπναποθήκες του Δήμου καβάλας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Καβάλα, από όλες τις απόψεις. Όλες είναι διατηρητέες και μπορούν να αξιοποιηθούν όπως  ανέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Ήδη η «Δημωφέλεια» ξεκίνησε τις διαδικασίες μέσω του Υπουργείου Τουρισμού για να βρεθεί μία φόρμουλα για να τις αξιοποιήσει.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχήν όλοι στην Καβάλα μιλάμε για τον τουρισμό. Την αξία την βλέπουμε όλοι. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, νέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έρχεται νέος αέρας στην πόλη. Αυτό είναι αποδεκτό από όλους. Θα αναφερθώ όμως στον ρόλο των καπναποθηκών.

Τις καπναποθήκες που είχαμε στο παρελθόν…. Επειδή πιστεύουμε πραγματικά ότι οι καπναποθήκες αν και ιδιωτικές πρέπει να αξιοποιηθούν, εμείς κάναμε πρόταση στο υπ. Τουρισμού και στην κ. Κουντουρά και τώρα η πρόταση αυτή εξετάζεται ενδελεχώς. Τι προτείναμε;

Να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα για την αξιοποίηση των καπναποθηκών της πόλης αλλά και των διατηρητέων κτισμάτων της παλιάς πόλης. Ακριβώς τα διατηρητέα  κτήρια της παλιάς πόλης και οι πολλές καπναποθήκες είναι μνημεία νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς και χρειάζονται ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα για να αναπτυχθούν και πολιτιστικά και τουριστικά.

Έχουμε ήδη κάνει καταγραφή λοιπόν αποθηκών προκειμένου να βρούμε και τα ονόματα των ιδιοκτητών και είμαστε και σε ανοικτή γραμμή με επαγγελματία ιδιώτη ο οποίος προσπαθεί να βρει επενδυτές για να αξιοποιήσουν τις καπναποθήκες.

Διότι αν αυτό γίνει θα αλλάξει πραγματικά η εικόνα της Καβάλας. Η πρόταση μας ξεκίνησε ως έπρεπε. Βάλαμε στόχο και πρόγραμμα και κάναμε τα βήματα που έπρεπε για να πετύχουμε τον στόχο. Το είπαμε αρχικά στην κ. Κουντουρά όταν ήρθε στην Καβάλα. Αυτό έγινε το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα είμαστε σε επαφή με τη γραμματεία της Κουντουρά για να βρεθεί μια φόρμουλα.

Επιτέλους κάποιος ασχολήθηκε με τις καπναποθήκες που είναι μεν ιδιωτικές αλλά τόσα χρόνια κανείς δεν τις ακουμπάει. Όλοι μιλούν, όλοι λεν ότι πρέπει να αξιοποιηθούν αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Καλά είναι τα προγράμματα αλλά πρέπει να βγουν ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα».

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Η ίδια έκανε γνωστό ότι από τον πρώτο χρόνο της διοίκησης Τσανάκα έγιναν μετρήσεις ρύπανσης στη Ν. Καρβάλη σε συνεργασία με το Δημοκρήτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  και τότε μάλιστα μπήκε και σταθμός ατμοσφαιρικής ρύπανσης. «Τα αποτελέσματα τότε δεν έδειξαν κάτι κακό.  Μετά τις οχλήσεις από τους κατοίκους ιδίως του Χαλκερού, κάναμε μια νέα μέτρηση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα γίνουν οι ανάλογες κοινοποιήσεις» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.