ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Όλη η φασαρία γίνεται για μόλις  5 χιλιόμετρα για τον ΤΑΡ όπως δηλώνει η δήμαρχος Καβάλας

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή με τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Καβάλας καθώς και το ζήτημα της αλλαγής της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP στην περιοχή των Κρηνίδων, με αφορμή την χθεσινή σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει ο κ. Περιφερειάρχης για το θέμα του αγωγού TAP στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρουσία του Υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη και των Περιφερειαρχών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κ.κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και Θεόδωρου Καρυπίδη.

Η κ. Τσανάκα σε δηλώσεις της τόνισε πως  οι αγρότες της περιοχής έχουν πολλές απορίες αναφορικά με το όλο έργο και κάποιος πρέπει να τους απαντήσει πάνω σε αυτές και ως εκ τούτου  ζήτησε από τους βουλευτές Καβάλας να τους κλείσουν μία συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, χωρίς ωστόσο να ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα το αίτημα αυτά. Πρόσθεσε δε πως ξαφνικά διάβασε για την χθεσινή συνάντηση με τους 3 Περιφερειάρχες χθες, κάτι που η ίδια το εξέλαβε σαν να θέλουν να την αποφύγουν. Η δήμαρχος όμως θεώρησε καλό να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη  για το όλο θέμα  και στην συνάντηση που είχε μαζί του είδαν μαζί τους χάρτες της περιοχής  οπόταν διαπίστωσε ότι όλη η φασαρία που γίνεται για την όδευση του αγωγού   μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων είναι μόλις 5 χιλιόμετρα!  Ο κ. Μέτιος κατάλαβε το όλο θέμα που σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει μία παράκαμψη των Τεναγών Φιλίππων μίας απόστασης μόλις 5 χιλιομέτρων. Η κ. Τσανάκα ευχήθηκε όλα να πήγαιναν καλά στην χθεσινή σύσκεψη ενώ η κ. Τσανάκα διευκρίνισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για τα αντισταθμιστικά οφέλη  από την διέλευση του αγωγού για τα οποία η ίδια είχε στο παρελθόν συζήτηση με την Περιφέρεια και τον ΤΑΡ ενώ η δήμαρχος σχολίασε πως είναι απαισιόδοξη για το θέμα του ΤΑΡ.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Αναφορικά με την Ακτή Καλαμίτσας και την παραχώρηση της από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Καβάλας, η δήμαρχος υποστήριξε ότι η ΕΤΑΔ δεν θέλει να την δώσει στον Δήμο, ενώ από πλευράς της σχολίασε ότι η Καλαμίτσα είναι του λαού για να απολαμβάνει εκεί το μπάνιο του ο κόσμος. Που σημαίνει ότι θα αντιδράσει ο Δήμος Καβάλας απέναντι σε αυτή την συμπεριφορά καθώς αισθάνεται ότι η ΕΤΑΔ εμπαίζει τον Δήμο Καβάλας , κάτι που πλέον το έχουν αντιληφθεί οι περισσότεροι..  Η κ. Τσανάκα τόνισε πως θα κάνει υπομονή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και μετά θα αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες με την στήριξη των δημοτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *