Όλα βαίνουν καλώς στο Νοσοκομείο Καβάλας, αρνητικά όλα τα δείγματα στους ελέγχους αυτής της εβδομάδας

Όλα τα δείγματα του Νοσοκομείου Καβάλας που ελέγχθηκαν από την αρχή της εβδομάδος για τον κορωνοϊό ήταν αρνητικά.  Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι ομαλή.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κατάσταση στο Νοσοκομείο παραμένει ίδια. Υπάρχει μια ροή ύποπτων περιστατικών. Γίνεται η δειγματοληψία. Όσοι έχουν μια καλή γενική κατάσταση πηγαίνουν σπίτι τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και οι υπόλοιποι νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο τμήμα που έχει οριστεί. Υπάρχουν τρεις όροφοι διαθέσιμοι για περιστατικά κορωνοϊού. Λειτουργεί ο ένας και υπάρχει η πρόγνωση ότι αν γεμίσει να χρησιμοποιηθούν οι άλλοι δύο. Είναι ο 3ος, ο 4ος και ο 5ος όροφος».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε ό,τι αφορά το νέο προσωπικό όπως οι 4 νέοι νοσηλευτές που ενίσχυσαν το Νοσοκομείο  είπε ότι «υπάρχουν εγκρίσεις από το υπουργείο Υγείας για επικουρικό προσωπικό κι αυτό είναι ένα θέμα για την επόμενη μέρα καθώς όπως διαπίστωσαν όλοι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μονόδρομος, αναγκαστικά πρέπει με το που θα τελειώσει ο κύμα της πανδημίας πρέπει να αναθεωρηθεί και ο τρόπος που γίνονται προσλήψεις. Άρα δεν μπορεί να μείνουμε στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού μόνο. Διότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο. Σίγουρα είναι μια τονωτική ένεση σήμερα το επικουρικό προσωπικό αλλά πρέπει αυτές οι προσλήψεις να μετατραπούν σε μόνιμες για να ενισχυθεί το ΕΣΥ και να μην περιμένουμε τελευταία στιγμή, όποτε προκύπτει πρόβλημα, να κάνουμε προσλήψεις. Θα πρέπει να είναι έτοιμο το ΕΣΥ.

Στην Καβάλα το πρόβλημα που παραμένει είναι αυτό των τραυματιοφορέων. Μέχρι τώρα δεν έχουν εγκριθεί θέσεις κι επειδή η επόμενη μέρα θα βρει το Νοσοκομείο να λειτουργεί πάλι κανονικά, θα προκύψει πάλι μεγάλη ανάγκη».

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι προσφέρουν στο Νοσοκομείο Καβάλας, ό,τι χρειάζεται. Πολλοί δωρητές ζητάνε να μην αναφερθούν τα ονόματά τους. Και ευχήθηκε Καλά Ανάσταση και υπομονή. Έμεινε λίγο για το τέλος της περιπέτειας κι αυτό φαίνεται από τα στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.