Κύριο άρθροΠαιδεία

«Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά» δηλώνει ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας  Κώστας Μπαντίκος

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας ενόψει της έναρξης της  νέας σχολικής περιόδου με τον μηχανισμό της να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ο Προϊστάμενος της κ. Κώστας Μπαντίκος έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εργάζεται προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα για την επικείμενη έναρξη», μας διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος Κωνσταντίνος Μπαντίκος. Και συνέχισε αναφέροντας ότι  « Ήδη η διεύθυνση γνωρίζει τα ονόματα των δασκάλων που μετατέθηκαν και αποσπάστηκαν. Αναμένουμε και το δεύτερο κύμα αποσπάσεων και προχωράμε κανονικά. Γιατί θα έρθουν όλοι οι συνάδελφοι για να αναλάβουν το έργο τους.

Από την άλλη καμία διαφοροποίηση σε επίπεδο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας δε μεσολάβησε, ίσως με ελάχιστες διαφορές μόνο στον αριθμό των τμημάτων λόγω της δυναμικότητας των μαθητών. Και όλα αυτά έγιναν περί το Νοέμβριο μήνα. Ένδεκα τμήματα ένταξης στα δημοτικά έχουν ιδρυθεί για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Και αυτά σύντομα θα λειτουργήσουν. Όσο για τα κενά μόνο σε επίπεδο ειδικοτήτων σημειώνονται εκπαιδευτικά κενά αλλά αναμένονται οι προσλήψεις των αναπληρωτών. Τόσο ο αριθμός των δασκάλων, όσο και ο αριθμός των νηπιαγωγών είναι επαρκής, άρα υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης στις ανάγκες».

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Αναφορικά με τα παιδιά των προσφύγων πέραν της αρχικής αναφοράς του περασμένου Ιουλίου από το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στη διδακτική διαδικασία, τίποτε νεότερο δεν έχει δρομολογηθεί. Έτσι αναμένεται η εξειδίκευση του σχεδιασμού. Η  υλοποίηση προγράμματος από συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο δεν πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας, όπως εσφαλμένα γράφτηκε στον Τύπο. Απλά, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνδράμει στο έργο, διότι έτσι θα προετοιμασθούν τα προσφυγόπουλα προκειμένου να ενταχθούν καλύτερα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Εμείς απλά συμμετέχουμε και δεν το οργανώνουμε με το υπουργείο Παιδείας. Απλά συνδράμουμε. Το ερευνητικό κέντρο έχει την τεχνογνωσία και μπορεί να συνδράμει. Εξάλλου τα διδακτικά βιβλία έχουν παραληφθεί ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα κενών, άρα ομαλά θα αρχίσει το νέο διδακτικό έτος και μάλιστα από την πρώτη ημέρα. Και όλα αυτά από την πρώτη ημέρα»..

ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ

«Η μοναδική εξέλιξη εντός της πόλης αφορά στα δύο νηπιαγωγεία τα οποία θα μεταφερθούν από τις εγκαταστάσεις του πρώην πειραματικού γυμνασίου στο 5ο και 6ο δημοτικό. Αναμένεται από το δήμο η αποπεράτωση των εργασιών ώστε τα νήπια να επιστρέψουν στα κτήρια τους. Αλλαγές καταγράφονται στα σχολικά προγράμματα αφού καθιερώθηκε ο ενιαίος τύπος ολοήμερου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στη επιμήκυνση του διδακτικού έργου στα νηπιαγωγεία που πλέον θα τελειώνει στις 13:00 αντί για τις 12:00. Για αυτό το θέμα θα μιλήσουμε αρχές του σχολικού έτους καλύτερα. Απλά τα ολοήμερα αλλάζουν και δεν υπάρχει ενδιάμεση αποχώρηση. Ο διδακτικός χρόνος και η λειτουργία των νηπιαγωγείων θα πάει στην  μία μετά  το μεσημέρι και όχι στις 12.15. Όλα είναι αποσαφηνισμένα και με την έναρξη της χρονιάς θα ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία καλύτερα. Ας κάνουμε τις εγγραφές και πάμε κανονικά και πιο οργανωμένα πια. Θα είμαστε τότε έτοιμοι για να ενημερώσουμε τον κόσμο καλύτερα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *