«Ως προς την ουσία της προσφυγής, ο Δήμος δικαιώθηκε απόλυτα», δήλωσε για την Ακτή Καλαμίτσας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας

 

 

 

 

Η Αποκεντρωμένη δικαίωσε εν μέρει την προσφυγή της δημοτικής συμβούλου κ. Ιωσηφίδου για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Ακτή της Καλαμίτσας. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας υπογράμμισε πως η απόφαση της επιτροπής είναι απόλυτα νόμιμη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εν μέρει ακύρωσε την ένσταση της κας Ιωσηφίδου. Το μόνο που δέχθηκε εν μέρει ως προς την προσφυγή, είναι ως προς τον ακριβή προσδιορισμό της έκτασης. Αυτό είναι ένα θέμα που ούτως ή άλλως θα το λαμβάναμε υπ’ όψιν μας και θα το αντιμετωπίζαμε στην ώρα του, δηλαδή τη στιγμή της σύναψης της σύμβασης. Η ΕΤΑΔ έχει προσφύγει στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση των οικοπέδων στην Καλαμίτσα για τα οποία υπάρχουν αποφάσεις. Άρα, όταν θα μπούμε στη διαδικασία σύναψης σύμβασης και συμφωνίας με την ΕΤΑΔ και υπογράψουμε, εννοείται πώς θα καθοριστούν οι εκτάσεις.

Από ‘κει και πέρα, ως προς την ουσία της προσφυγής, δικαιώθηκε ο Δήμος Καβάλας απόλυτα και αναφέρομαι ως προς την αντισυνταγματικότητα την οποία επικαλούνταν η κα Ιωσηφίδου των διατάξεων 4915/22 τα οποία φυσικά και απέρριψε η Αποκεντρωμένη, ως προς το Όργανο λήψης απόφασης. Η κα Ιωσηφίδου διατείνονταν ότι αυτό έπρεπε να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και κακώς ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή επειδή υπήρχε απόφαση ενός τμήματος που ήταν κατά πλειοψηφία του ΣτΕ, όμως εκκρεμεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις αποφάσεις αν είναι αρμόδια η Οικονομική Επιτροπή κλπ. Σε κάθε περίπτωση είχαμε πει και τότε ότι εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε και να μην διοικείται ο Δήμος Καβάλας. Άρα, ορθώς, φέραμε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή και η απόφαση είναι απόλυτα νόμιμη.

Στον τελευταίο ισχυρισμό της κας Ιωσηφίδου ο οποίος αποδομήθηκε εντελώς ως προς τον ισχυρισμό για την εγγραφή της σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό. Φυσικά και θα εγγραφεί η σχετική πίστωση αλλά κι αυτό στην ώρα του όταν θα γίνει η συμφωνία και θα οριστούν όλοι οι όροι της».

ΣΩΣΤΑ ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Κατέληξε λέγοντας ότι «με λίγα λόγια, σωστά ελήφθη η απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή. Όλες οι διαδικασίες έγιναν  απολύτως ορθά και τώρα προχωράμε στη διαδικασία σύναψης σύμβασης  η οποία θα διαρκέσει κάποιο διάστημα. Δεν βλέπω να προλαβαίνουμε το καλοκαίρι, η ΕΤΑΔ έχει κάποιες υποχρεώσεις τουλάχιστον για το καλοκαίρι που διανύουμε ως προς την Καλαμίτσα, δηλαδή κυρίως τη ναυαγοσωστική αλλά θεωρώ και τον εξωραϊσμό κάποιων χώρων. Από ‘κει και πέρα, εμείς ως Δήμος Καβάλας ό,τι μπορούμε θα κάνουμε αλλά το θέμα είναι ότι από την υπογραφή της σύμβασης και μετά ανοίγει μια νέα σελίδα. Η ακτή Καλαμίτσας έρχεται επιτέλους στην Καβάλα, στους Καβαλιώτες, για 30 χρόνια. Θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα, να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις, να δημιουργήσουμε νέες επαγγελματικές δραστηριότητες και να φέρουμε νέα έσοδα στο Δήμο Καβάλας για να ανταποκριθούμε στο ποσό που ζητάει η ΕΤΑΔ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.