Κύριο άρθροΠολιτική

Ως μέτρο πίεσης αντιλαμβάνεται η δήμαρχος Καβάλας Δ. Τσανάκα την ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χαρίτση για τη ΒΦΛ

Ως μέτρο πίεσης αντιλαμβάνεται η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα την ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χαρίτση για τη ΒΦΛ και των ατασθαλιών που διαπιστώνει το υπουργείο. Σύμφωνα με τη δήμαρχο ασκούνται πιέσεις με τον τρόπο αυτό ώστε να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι 180 απολυμένοι του εργοστασίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκα «ή θα συνεχίσει να δουλεύει το εργοστάσιο ή θα κλείσει, απλά πράγματα. Τώρα βέβαια θα κλείσει η ΒΦΛ, δεν θα κλείσουν οι καινούριες βιομηχανίες που έχουν άδεια. Εμείς όμως θέλουμε όλο το εργοστάσιο ανοιχτό. Εμείς ως Δήμος Καβάλας εξαρχής κάναμε ψήφισμα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάναμε και δελτίο τύπου εξαρχής, μας ενδιαφέρει να είναι το εργοστάσιο ανοιχτό. Να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό. Και αν είναι δυνατόν να επαναπροσληφθούν και οι απολυμένοι. Ίσως αυτό που ακούμε τώρα από την κυβέρνηση να είναι ένα μέτρο πίεσης προς την εταιρία για να προσλάβει τους απολυμένους, λέω εγώ, λέω δεν μπορώ να ξέρω. Μόνο έτσι μπορώ να το δω, γιατί να θέλει η κυβέρνηση να κλείσει το εργοστάσιο και να απολυθούν και αυτοί που δουλεύουν ε δεν πιστεύω ότι έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Εγώ το βλέπω ως θέμα τακτικής για να πιέσει την εργοδοσία να τους προσλάβει, έτσι το βλέπω γιατί δεν θέλω να το δω αλλιώς. Δεν θέλω να δω ότι δεν την ενδιαφέρει να κλείσει το ένα από τα δύο εργοστάσια που απομείνανε στην Καβάλα. Δεν θέλω να το δω έτσι. Να φανταστεί κανείς τι έχει να γίνει στην Καβάλα έτσι και κλείσει αυτό το εργοστάσιο. Δεν είναι κρατικό, ιδιωτικό είναι. Τα ίδια έλεγε ο αναπληρωτής υπουργός και για την Καλαμίτσα. Για την Καλαμίτσα δεν έλεγε παρανομίες και ατασθαλίες; Που τις είχε κάνει ποιος, το ίδιο το κράτος. Ε,  λοιπόν άντε τώρα, εγώ αυτά τα ακούω ως αερολογίες ειλικρινά. Επί της ουσίας να δούμε. Αν αυτό είναι μέτρο πίεσης μακάρι να τους πάρουν πίσω τους απολυμένους, γιατί ο Δήμος Καβάλας εξαρχής είπε ότι εμείς τους θέλουμε όλους τους εργαζομένους. Είμαστε και με τους μέσα και με τους απέξω. Θέλουμε να βρεθεί τρόπος να ξαναπάνε στη δουλειά τους αυτοί οι άνθρωποι».

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ.;

Αναφερθείσα στο αίτημα του δημοτικού συμβούλου Καβάλας κ. Παράσχου Αγανικόλα να γίνει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, σημείωσε πως «το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει. Η απόφασή του ήταν ότι εμείς θέλουμε το εργοστάσιο ανοιχτό, ως Δήμος Καβάλας είμαστε και με τους μέσα και με τους απέξω, όλα παιδιά της Καβάλας είναι. Μας ενδιαφέρει να βρεθεί λύση και αν αυτό είναι μέτρο πίεσης μακάρι να αποδώσει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *