ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ωρίμασαν οι συνθήκες για να λυθεί το πρόβλημα του ΒΙΟΠΑ υποστηρίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας

Την αξιοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου επιδιώκει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας καλώντας τους μετόχους σε διάλογο για να προκύψουν προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν… Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας εξήγησε ότι οι συνθήκες ωρίμασαν για να λυθεί το πρόβλημα του ΒΙΟΠΑ.

Ο κ. Δέμπας Ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι «είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο λιμνάζει εδώ και χρόνια αλλά νομίζω ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και πρέπει, ουσιαστικά, οι ιδιοκτήτες του ΒΙΟΠΑ,  δηλαδή η Περιφέρεια που έχει το πλειοψηφικό πακέτο στο 51%, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας που συμμετέχει μ’ ένα ποσοστό της τάξης του 19%, να δούμε πώς θα μπορέσει να βγει από αυτό το τέλμα. Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γίνει, αλλά νομίζω με τις πρόσφατες εξελίξεις και τη δικαστική εκδίκαση του λογιστή του ΒΙΟ.ΠΑ. ζητώντας τις αμοιβές που δικαιούταν να εισπράξει, αναδεικνύεται άλλη μία φορά το θέμα και φυσικά του προβλήματος που υπάρχει, τους οικοπεδούχους και το πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να δούμε κι εμείς πώς πρέπει να λυθεί. Έγιναν προσπάθειες στο παρελθόν. Δυστυχώς από τους οικοπεδούχους και λόγω της οικονομικής κρίσης ελάχιστοι συνέχισαν να έχουν το ενδιαφέρον κι από αυτούς ουσιαστικά μόνο ένας –μία επιχείρηση- έχει κατασκευάσει βιοτεχνικό χώρο και λειτουργεί πρόσφατα. Εμείς σαν Επιμελητήριο και σαν νέα Διοίκηση έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία, καθώς και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και στη συνάντηση που είχαμε μαζί του στην Κομοτηνή και εν συνεχεία στις τηλεφωνικές μας επαφές, ουσιαστικά θα λέγαμε έχει δώσει ένα πράσινο φως να δούμε και να επεξεργαστούμε κάποιες προτάσεις, σκέψεις και να καθίσουμε οι τρεις πλευρές να δούμε πώς θα μπορέσουμε από ‘δω και πέρα να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα. Για μας αυτός ο βιοτεχνικός χώρος πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, πρέπει να ολοκληρωθεί με όσες δυσκολίες κι αν έχει. Εμείς έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία και με Νομικό ο οποίος βλέπει τα δεδομένα, κάνουμε μια συλλογή όσο το δυνατόν πιο επικαιροποιημένων στοιχείων από τα χρέη και υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε στο τραπέζι της συζήτησης να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, να επεξεργαστούμε λύσεις και προτάσεις και ας ελπίσουμε σύντομα όλα να πάρουν το δρόμο τους».

«ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ»

Κατά τη γνώμη του η πιο πρόσφορη λύση για το θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ. είναι «να πάρει το Επιμελητήριο το πλειοψηφικό πακέτο, κάτι που ως πρόταση είχε επεξεργαστεί και ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.  Άγγελος Τσατσούλης, αναλαμβάνοντας βέβαια όλοι οι εταίροι αυτό το οποίο τους αναλογεί. Από ‘κει και πέρα εμείς σε πρώτη φάση η πρόταση και η σκέψη είναι όπως έτσι ξεκίνησε, να είναι ένας βιοτεχνικός χώρος για να εγκατασταθούν επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης οι οποίες με βάση το Νόμο θα πρέπει να απομακρυνθούν σε λίγο από τον αστικό ιστό της πόλης, να έχουν έναν χώρο ο οποίος θα είναι αξιοπρεπής, εύκολος στην πρόσβαση, θα έχει όλες τις υποδομές και χωρίς υψηλά κοστολόγια να μπορέσουν να μπουν σ’ αυτόν το χώρο. Επεξεργαζόμαστε κι άλλες σκέψεις και προτάσεις στα πλαίσια αυτά γιατί  πραγματικά μέσα σε μία οικονομική κρίση χωρίς τραπεζικό σύστημα και με λίγα χρηματοδοτικά εργαλεία, πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται έστω και τις   50, 60, 100 χιλιάδες ευρώ που θα χρειαστούν για να δημιουργήσουν έναν νέο χώρο, αυτό είναι ένας βραχνάς. Εμείς θα δούμε αυτές τις προτάσεις, θα δούμε πόσο θέλουν οι εταίροι, γιατί βασικά το πλειοψηφικό πακέτο πρέπει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *