ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ψυχραιμία συνέστησε στους συνυποψήφιους του ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας σε ότι αφορά την εκλογική επιτροπή και τους υποψήφιους

Ψυχραιμία συνέστησε στους συνυποψήφιους του ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σε ότι αφορά την εκλογική επιτροπή και τους υποψήφιους που κόβει αυτή με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του αναλυτικά σημείωσε πως «το πρώτο και βέβαιο είναι ότι πάλι προσπαθούν να εμπλέξουν το συνδυασμό μου, το όνομά μου σε τερατουργήματα, σε φαντασιώσεις, σε εγκληματικές ενέργειες και πράξεις. Έλεος πια. Δηλαδή αυτό το οποίο γίνεται αυτές τις ημέρες, αυτή η λασπολογία την οποία δεχόμαστε έχει ξεφύγει από κάθε όριο και νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει οι συνυποψήφιοι να καταλάβουν ότι δεν διεκδικούμε το να γίνουμε πλανητάρχες. Δεν θα γίνουμε πρόεδροι της Αμερικής ή της Ρωσίας. Μιλάμε για το μικρό Επιμελητήριο της Καβάλας. Ψυχραιμία συνιστώ στους υποψηφίους συναδέλφους, στα σχόλιά τους και στο πώς προσπαθούν να είναι καθημερινά στην επικαιρότητα και τη δημοσιότητα γιατί μάλλον έχουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας. Η ουσία του θέματος είναι ότι υπάρχει μια εκλογική επιτροπή. Η οποία έχει οριστεί με ΦΕΚ του υπουργείου Ανάπτυξης που αποτελείται από ανθρώπους από άλλους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, όπως το Δικηγορικό Σύλλογο που είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, όπως από την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια κοκ. Καμία σχέση η εκλογική επιτροπή με τη διοίκηση, με τον Δέμπα και οτιδήποτε άλλο προσπαθούν να μας ταυτοποιήσουν. Καμία παρέμβαση στην εκλογική επιτροπή η οποία βαδίζει σύμφωνα με αυτά τα οποία λέει ο νόμος, αυτά που λένε οι εγκύκλιοι και κάνει τη δουλειά της μέσα σε ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα γιατί κάποιοι συνεχώς θέλουν να κάνουνε κατά το δοκούν κινήσεις εντυπωσιασμού».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συμπλήρωσε πως «μάλιστα την Πέμπτη ανακοίνωσα κι έστειλα και επιστολή στην εκλογική επιτροπή ζητώντας να δει όσο το δυνατόν μέσα στα πλαίσια που της επιτρέπει η εκλογική νομοθεσία το να μην κοπεί κανείς. Ούτε ο Κίμων Παπαδόπουλος που ας ψάξουν να βρουν για ποιο λόγο δημιουργείται το πρόβλημα, ούτε οι 11-12 του κ. Ζησίμου που έχουν πρόβλημα. Ας κάνανε κι αυτοί καλά τη δουλειά τους όταν ανακοινώνανε τις υποψηφιότητές τους κι ας προσέχανε ποιους βάζουν μέσα στα ψηφοδέλτιά τους. Κι εγώ έχω πρόβλημα, τα λέω και για τον εαυτό μου. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε ένα θεματάκι. Έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας να κάνουμε τις ενστάσεις μας, να θέσουμε τις απόψεις μας και να δούμε το τι συμβαίνει. Από κει και πέρα το να βγαίνουν, να κακολογούν και να λασπολογούν είναι αισχρό και απαράδεκτο. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυτή η κατάσταση. Ας αφήσουμε επομένως την εκλογική επιτροπή να κάνει τη δουλειά της, να προστατεύσουμε και το θεσμό του Επιμελητηρίου και το θεσμό που λέγεται εκλογική επιτροπή και ολόκληρη την εκλογική διαδικασία και επιτέλους κάποιοι ας ηρεμήσουν λίγο. Έλεος».

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η εκλογική επιτροπή επρόκειτο να ανακοινώσει κάποιους προσωρινούς πίνακες. Από κει και πέρα υπάρχει μια διαδικασία τριών- τεσσάρων ημερών που μπορούν να γίνουν κάποιες ενστάσεις. «Επομένως ο καθένας θα μπορεί να προσκομίσει το α ή β έγγραφο αν θεωρεί ότι κάπου αδικείται ή πιθανόν και η επιτροπή έχει κάνει το α ή β λάθος. Και από κει και πέρα την ερχόμενη βδομάδα θα ανακοινωθούν κι επίσημα οι συνδυασμοί μετά τη λήξη όλων αυτών των ενστάσεων και των διαδικασιών, αν δεν κάνω λάθος στις 21 του μηνός Νοεμβρίου. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη διαδικασία, να δείξουμε κι ένα επίπεδο εν πάση περιπτώσει, γιατί αυτά τα οποία προσπαθούνε μέσω δελτίων τύπου και ανακοινώσεων κλπ νομίζω ότι πιο πολύ μπερδεύουν τον επιχειρηματία και όλους μας γενικώς μας βάζουν σε ένα καλάθι» τόνισε ο κ. Δέμπας σχετικά.

** Τελικά χθες η Εκλογική Επιτροπή ενέκρινε την συμμετοχή στις εκλογές του κ. Κίμωνα Παπαδόπουλου και τέλος καλό όλα καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *