ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ψηφίστηκε μελέτη για την αποκατάσταση της στέγης του Κλειστού Κολυμβητηρίου, τρέχουν οι εργασίες στο Βερούλειο

Ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας η μελέτη για την αποκατάσταση της στέγης του Κλειστού Κολυμβητηρίου. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα τρέξουν τις διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο το δυνατόν συντομότερα.

Πριν από αυτό θέλησε να επισημάνει ότι «ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα τμήματα εκμάθησης των μαθητών Γ’ και Δ’ δημοτικού, της υποχρεωτικής κολύμβησης, στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας. Η φετινή χρονιά ήταν χρονιά ρεκόρ από άποψη συμμετοχής σχολείων και παιδιών. Συνδράμαμε ως δήμος Καβάλας χωρίς καμία απολύτως οικονομική ενίσχυση, με το προσωπικό μας, με τα έξοδά μας, με τη διάθεση του κολυμβητηρίου, στην υλοποίηση αυτή και μάλιστα δεχθήκαμε και θερμά συγχαρητήρια από το τμήμα Φυσικής Αγωγής των Εκπαιδευτικών και τους ευχαριστούμε τόσο για τα καλά τους λόγια αλλά και για την δική τους θέρμη και πολύ σωστή επιλογή και προπόνηση των παιδιών να μάθουν να κολυμπούν. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εγχείρημα, εκατοντάδες παιδιά για όλο το χρόνο ήταν τα πρωινά στο κολυμβητήριο».

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΗ

Σε ό,τι αφορά τη Μελέτη είπε ότι «ψηφίστηκε και προχωράει το θέμα της μελέτης αποκατάστασης του κλειστού κολυμβητηρίου. Θέλω να πω το εξής, γιατί πολύς κόσμος ξέρει ότι αυτό το πρόβλημα είναι ένα καίριο πρόβλημα και διαρκεί αρκετά χρόνια. Δυστυχώς είναι κάτι σύνθετο. Δεν είναι τόσο απλό και η δυσκολία του έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι οι προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με θέματα ασφαλείας της στέγης, έχουν αλλάξει. Άλλες ίσχυαν κατά την κατασκευή του κι άλλες ήταν οι προβλέψεις και άλλες προέκυψαν με την αλλαγή του νόμου στην πορεία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, να παντρέψει κανείς όλα αυτά τα θέματα για να πληροί τις προδιαγραφές. Είναι κάτι το οποίο παραδέχθηκε κάποια στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Σιμιτσής, ότι αυτό το πράγμα δεν είναι τόσο εύκολο και γι’ αυτό προφανώς και ο ίδιος –εικάζω- ότι είχε τη βούληση αλλά δεν είχε κατορθώσει να το κάνει και προχωράμε. Τα χρονοδιαγράμματα πάντοτε είναι λίγο δύσκολο κανείς να τα προδιαγράψει αλλά νομίζω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε τη γρηγορότερη δυνατή υλοποίηση του έργου. Παρ’ όλα αυτά, όμως, η κα Δρακονάκη και η Τεχνική Υπηρεσία θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια κι εγώ είμαι αισιόδοξος να γίνει σε πρώτη φάση, ανεξαρτήτου της μελέτης για την αποκατάσταση, μία στεγανοποίηση της στέγης η οποία θα λύσει τόσο το αισθητικό όσο και επί της ουσίας το θέμα της ροής υδάτων, μέχρις ότου να πάμε στην τελική μορφή για την οριστική αποκατάσταση. Νομίζω ότι η νέα αγωνιστική περίοδος θα μας βρει σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τώρα».

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ

Για τις εργασίες στο Βερούλειο είπε ότι «ξεκίνησε ο ανάδοχος πάρα πολύ έντονα τις εργασίες. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και από την ταχύτητα αλλά και από την ποιότητα, μέχρι τώρα, των όσων βλέπουμε. Υπάρχει πάντοτε συνεργασία τόσο με την κα Δρακονάκη όσοι και με την επιβλέπουσα και τους επιβλέποντες μηχανικούς του δήμου Καβάλας. Όλα γίνονται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και νομίζω ότι αν δεν έχουμε κάτι απρόοπτο, διότι πάντα συμβαίνουν απρόοπτα στα δημόσια έργα, θα τηρήσουμε όλα τα χρονοδιαγράμματα και θα είναι πάρα πολύ σύντομα, το αργότερο μέχρι τα τέλη του έτους, έτοιμη αυτή η ριζική ανακατασκευή, στην ουσία ένα καινούργιο αθλητικό στάδιο το οποίο θα δοθεί στους δημότες και στα σωματεία για χρήση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *