Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κατά του βανδαλισμού του Μνημείου των Εβραίων Καβαλιωτών

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τέθηκε υπόψη του Σώματος η έγκριση ενός ψηφίσματος που καταδικάζει το βανδαλισμό του Μνημείου των Εβραίων Καβαλιωτών. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα στην εισήγησή της ενστερνίστηκε το κείμενο Καβαλιωτών που καταδικάζει το βανδαλισμό του μνημείου και ζήτησε από το Σώμα να το ενστερνιστεί. Μάλιστα ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι οι έρευνες από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας που εξετάζουν το βίντεο που τραβήχτηκε από την τράπεζα που βρίσκεται απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς και ζήτησε να υιοθετηθεί το ψήφισμα αφού εκφράζει όλο τον κόσμο. Ο κ. Ποτόλιας δεν συμφώνησε με τη φιλοσοφία του ψηφίσματος, ενώ αντίθετα η κ. Τσανάκα το χαρακτήρισε εξαιρετικό. Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι είναι μια καταδικαστέα πράξη αυτή που έγινε, ενώ ο κ. Βαγγέλης Παππάς αναρωτήθηκε γιατί να μην μπορούν να συμφωνήσουν για μια φορά σε ένα τέτοιο θέμα, κάνοντας λόγο για εκβιαστικά διλήμματα από πλευράς Ποτόλια. Τέλος ο κ. Μουρτασάγας δήλωσε απερίφραστα ότι συμφωνούν με το ψήφισμα, το οποίο τελικά εγκρίθηκε με πλειοψηφία πλην Ποτόλια.

ΔΙΟΔΙΑ

Στη συνέχεια η κ. Τσανάκα έφερε στο Σώμα το θέμα ενός προτεινόμενου ψηφίσματος από πλευράς της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ για τα διόδια. Πλην όμως το Σώμα διαφώνησε έντονα με τη φιλοσοφία του προτεινόμενου ψηφίσματος, καθώς ουσιαστικά αναφέρεται στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης και δεν υπάρχει καμία αναφορά για το Νομό Καβάλας. Μάλιστα ο κ. Σιμιτσής αναφέρθηκε και στο θέμα των διοδίων που προβλέπονται για την Καρβάλη, κάτι στο οποίο συνηγόρησε και ο σύμβουλος κ. Τσουρουκίδης. Ο τελευταίος σχολίασε επίσης αρνητικά και το γεγονός ότι τα διόδια στην Καρβάλη έτσι όπως προβλέπονται είναι πολύ επικίνδυνα σε ότι αφορά τη χωροθέτησή τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βαγγέλης Παππάς που διαφώνησε με το κείμενο, καθώς ουσιαστικά έβαλε στη γωνία την Καβάλα. Τελικά το Σώμα απλά έλαβε γνώση του ψηφίσματος και δεν το ενέκρινε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τίθεται σε διαπραγμάτευση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κ. Τσανάκα επίσης ενημέρωσε το Σώμα για τις διήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της ένταξης του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στα μνημεία της Unesco. Τέλος, ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γιώργος Γραμμένος ανάγνωσε ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με το οποίο ζητάται να παραχωρηθούν στο Δήμο Καβάλας το παλιό Νοσοκομείο, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο και η Ακτή Καλαμίτσας, ιδιοκτησίες οι οποίες καταστρέφονται στο πέρας του χρόνου.

** Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της αλλαγής που προωθείται για την τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι ενάντια στις αλλαγές που προωθούνται από πλευράς του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη για την τοπική αυτοδιοίκηση, στις οποίες δεν συμφωνεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και αποτελούν αφετηρία αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση