Ψήφισμα διεκδίκησης ακινήτων όπως το παλιό Δικαστικό Μέγαρο και το παλιό Νοσοκομείο εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε ψήφισμα διεκδίκησης κτιρίων όπως του παλιού Νοσοκομείου, του παλιού Δικαστικού Μεγάρου, του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου και της Ακτής Καλαμίτσας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Αθανασίου διευκρίνισε ότι το ψήφισμα αυτό έρχεται να προσθέσει στο διεκδικητικό πλαίσιο των φορέων πάνω στα αιτήματα αυτά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως «είναι πεποίθηση όλων των συναδέλφων ότι δεν ερχόμαστε να προσθέσουμε κάτι επιπλέον, γιατί μας ρωτούν αν έγινε κάτι και παρεμβαίνουμε αυτή τη στιγμή. Όχι, απλώς με αυτό το ψήφισμα θέλουμε να μεταφέρουμε το διαρκές του αιτήματος όλης της Καβαλιώτικης κοινωνίας και βεβαίως των δικηγόρων της Καβάλας, με στόχο αυτά τα κτήρια και αυτές οι περιοχές να αποτελέσουν χώρους που θα ανήκουν στη χρήση του Καβαλιώτικου λαού».

ΠΑΛΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Για το κτήριο του παλιού Δικαστικού Μεγάρου ο κ. Αθανασίου επισήμανε πως «κατά έναν περίεργο τρόπο εξαρτάται η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Θέλω να μεταφέρω τη διάθεση και τη στόχευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με κάθε δυνατό τρόπο να ενισχύσουμε τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Καβάλας για την ανάληψη της χρήσης του παλιού Δικαστικού Μεγάρου από φορείς της πόλης μας, έτσι ώστε αυτό το κτήριο το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με την ιστορία της πόλης και με την ιστορία απονομής της δικαιοσύνης στην πόλη, να παραμείνει ως ένα τέτοιο κτήριο. Και εκείνο που επίσης πρέπει να τονιστεί είναι ότι αυτές οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα. Δεκάδες άλλα κτήρια στην πόλη παραμένουν αναξιοποίητα, έχουν ουσιαστικά καταστραφεί σε βαθμό που πάρα πολύ δύσκολα ή με πολύ μεγάλο κόστος είναι δυνατή η αποκατάστασή τους. Να  μη συμβεί αυτό και με τα κτήρια που αναφέρονται στο πρόσφατο ψήφισμά μας και ειδικά στο παλιό Δικαστικό Μέγαρο».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ερωτηθείς ο κ. Αθανασίου αν συνεχίζονται στο παλιό Δικαστικό Μέγαρο κάποιες εργασίες, σημείωσε πως «εμείς προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο κάνοντας στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων μας παρεμβάσεις συντήρησης. Αυτό τυπικά δεν είναι απόλυτα σύννομο. Δεν έχουμε κυριότητα, δεν έχουμε σχέση με το χώρο, παρόλα αυτά θέλουμε όχι μόνο με τα λόγια αλλά και έμπρακτα να αποδείξουμε και να καταδείξουμε το ενδιαφέρον και του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τη διατήρηση αυτού του κτηρίου, το οποίο ακόμα διατηρείται σε καλή κατάσταση με τις παρεμβάσεις αυτές. Αλλά αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί για καιρό. θα πρέπει το κτήριο αυτό να συντηρηθεί, να ανακαινισθεί και να παραδοθεί στις χρήσεις οι οποίες του αρμόζουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση