Χ. Μποσμπότης: «Την Κυριακή βγαίνουμε για να τρέξουμε στις γειτονιές της Ελευθερούπολης»

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου «Παπαχρηστίδιος» στην Ελευθερούπολη που τον διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου μήκους 5 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη είναι μία αναβίωση αγώνα στην μνήμη του Φρίξου Παπαχρηστίδη.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι  «Ο Δήμος Παγγαίου δείχνει τα τελευταία χρόνια τη μεγάλη του ευαισθησία στα αθλητικά θέματα, κάτι που φαίνεται κι από τις παρεμβάσεις στην επικράτειά του, όπως η τοποθέτηση ταρτάν στο γήπεδο της Ελευθερούπολης που θα γίνει προσεχώς ή το παρκέ που μπήκε στο κλειστό της Νικήσιανης, καθώς και η αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης που χρησιμοποιεί ως έδρα ο Γυμναστικό Σύλλογος  Ελευθερούπολης. Έτσι, λοιπόν, θεσμοθετεί ένα ακόμη αθλητικό γεγονός κι αυτό είναι ο Παπαχρηστίδιος Δρόμος. Την Κυριακή 4 Μαρτίου τρέχουμε όλοι μέσα στην Ελευθερούπολη, μέσα στον αστικό ιστό. Για τους μεγάλους θα γίνει αγώνας 5 χλμ και για τους μικρούς η απόσταση θα είναι 1χλμ, στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της πόλης, του Φρίξου Παπαχρηστίδη. Αυτή είναι η αναβίωση ενός δρόμου που γινόταν παλιότερα, είχε ξεχαστεί με τα χρόνια, αλλά είπαμε ότι αξίζει τον κόπο να τον επαναφέρουμε. Έτσι, λοιπόν, πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, ότι το τρέξιμο κάνει καλό και απομακρύνει τα παιδιά μας από άλλες δραστηριότητες, καλούμε όλους τους φίλους του Δήμου Παγγαίου και της Ελευθερούπολης να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Το σημείο εκκίνησης θα είναι στο χώρο του παζαριού κι ας τρέξουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα που είναι σημαντικός».

ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ

Πρόσθεσε δε πως «Ξεκινάμε από φέτος και αργότερα, ανάλογα με την επιτυχία που θα έχει, ίσως να πάμε σε μεγαλύτερο δρόμο –ίσως να κάνουμε του χρόνου και τα 10χλμ. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, και η διαδρομή έχει χαραχθεί από τεχνικό τμήμα της Ομοσπονδίας του στίβου, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ο δρόμος είναι καλός, ξεκούραστος, ακριβώς για να τον ευχαριστηθούν όλοι. Τι πιο ωραίο την Κυριακή το πρωί που αναμένεται να έχει και καλό καιρό, να πάρουμε τα παιδιά μας, να βγούμε και να τρέξουμε στην ύπαιθρο, να τρέξουμε μέσα στις γειτονιές της Ελευθερούπολης, ένα τμήμα της διαδρομής περνάει μέσα από τον ιστορικό οικισμό –ο τερματισμός είναι επί της οδού Εγνατίας. Θα είναι μια ωραία εικόνα που μπορούμε να αποκομίσουμε όλοι μας. Αυτό είναι υγεία και αυτό προβάλλουμε σαν Δήμος Παγγαίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.