Κύριο άρθροΥγεία

Χωρίς συμβάσεις οι εργαζόμενες του τομέα καθαριότητας στο Νοσοκομείο Καβάλας

Πρόβλημα αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καβάλας με τον τομέα καθαριότητας καθώς οι καθαρίστριες εργάζονται χωρίς συμβάσεις, όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «η κατάσταση έχει ως εξής. Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί και είναι καθαρό γιατί οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας εθελοντικά προσφέρουν την εργασία τους. Δεν υπάρχει λοιπόν συμβατική υποχρέωση από την πλευρά των εργαζομένων να το κάνουν αυτό το πράγμα. Δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, το κάνουν λοιπόν γιατί θέλουν και αυτό τους τιμά. Αλλά υπάρχει ένα μείζον ζήτημα. Αν αύριο σταματήσουν να προσφέρουν αυτήν την εθελοντική εργασία οι εργαζόμενοι τι θα συμβεί; Τι θα γίνει με το Νοσοκομείο και την καθαριότητά του; Αν υπάρξει ένα ατυχές συμβάν με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας ποιος θα φέρει την ευθύνη για όλα αυτά τα πράγματα; Υπάρχουν λοιπόν ζητήματα μείζονος σημασίας και για το λόγο αυτό εμείς καλέσαμε τους εργαζόμενους χθες το πρωί να τους ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και να τους καλέσουμε να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες ημέρες».

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Δεν υπάρχουν συμβάσεις και αυτό είναι τραγικό. Έρχονται άνθρωποι και δουλεύουν χωρίς να είναι καλυμμένοι εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά. Άρα λοιπόν υπάρχει ένα τεράστιο κενό και εμείς πρέπει να το καλύψουμε και θα το καλύψουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Ο εργολάβος δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του για τον Ιούλιο καθώς δεν κατέθεσε τιμολόγιο συνοδευόμενο από ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, καθώς επίσης και τις εκχωρήσεις των εργαζομένων, άρα λοιπόν υπάρχει ένα ζήτημα. Για τον Αύγουστο μας κατέθεσε μια πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από εμάς, οπότε υπάρχει ένα ζήτημα. Θα βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί στη λύση που θα βρούμε».

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Καρασαββόγλου πώς κινείται το Νοσοκομείο Καβάλας, σημείωσε πως «είναι ένα εξαιρετικό νοσοκομείο, με υπέροχες δυνατότητες και ακόμα λαμπρότερες προοπτικές. Νομίζω ότι μόνο καλύτερα μπορεί να πάει το Νοσοκομείο και θα τα καταφέρει μια χαρά».

Όσον αφορά το προσωπικό, τόνισε πως «υπάρχουν ανάγκες σε νοσηλευτές, σε ιατρικό προσωπικό, σε διοικητικό προσωπικό, αλλά σιγά σιγά κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε στοιχειώδη ζητήματα. Πχ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της πρόσληψης των εφτά γιατρών, τα εκλεκτορικά σώματα στο μέλλον θα συνέλθουν για να επιλέξουν από την πλειάδα των υποψηφίων τον καλύτερο. Περιμένουμε 12 διοικητικούς από έναν παλιό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κι αυτό θα ενισχύσει αφάνταστα το διοικητικό μηχανισμό του νοσοκομείου. Θα έρθουν και νοσηλευτές επιπλέον, υπάρχουν από δω και από κει κι αναφύονται δυνατότητες για να βελτιώσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο προσωπικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *