Κύριο άρθροΠολιτική

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και στο Νομό Καβάλας για την εκλογή προέδρου στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και στο Νομό Καβάλας για την εκλογή προέδρου στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς. Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μεγάλη στα 8 εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε ολόκληρο το Νομό Καβάλας. Συγκεκριμένα ψήφισαν 2238 άτομα με την κ. Γεννηματά να λαμβάνει 895 ψήφους, τον κ. Ανδρουλάκη να λαμβάνει 602 ψήφους και ακολουθούν Καμίνης 425, Θεοδωράκης 118, Μανιάτης 83, Ραγκούσης 44, Γάτσιος 43, Τζιώτης 5 και Πόντας 4.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος για το  Ν. Καβάλας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος για τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «νομίζω ότι η εκλογική διαδικασία μας εξέπληξε όλους. Είναι γεγονός ότι περιμέναμε μία ανοδική πορεία του κόσμου που θα συμμετείχε στις εκλογές, αλλά δεν φανταζόμασταν να φτάναμε σε αυτό το σημείο. Οι προβλέψεις που κάναμε και πανελλαδικά και στην Καβάλα λέγαμε ότι θα ήταν λίγο χαμηλότερη η συμμετοχή από αυτήν που είχαμε στην πραγματικότητα. Λέγαμε για την Καβάλα για παράδειγμα θα έχουμε 1.500 με 1.700 αλλά τελικά ξεπεράσαμε τις 2.000. Πανελλαδικά υπολογίζαμε στις 130-150 χιλιάδες και ξεπεράσαμε τις 210 χιλιάδες. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικό, η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη, η οργάνωση και η συμπεριφορά του κόσμου ήταν σοβαρή, πολιτισμένη και σωστή, παρόλο το ότι υπήρχαν ουρές δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες. Νομίζω ότι οι εθελοντές οι οποίοι προσφέρθηκαν και δούλεψαν ακούραστα τις μέρες αυτές την Κυριακή έδωσαν το καλύτερό τους παρών με πολύ σοβαρότητα και πολύ εγκυρότητα. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στις 12 στη Νομαρχία ήμασταν εκεί για να τελειώσουμε την εκλογική διαδικασία. Αυτό βέβαια θα επαναληφθεί και την επόμενη βδομάδα την Κυριακή όπου θα έχουμε το τελικό πλέον αποτέλεσμα».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του λέγοντας πως «με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν τις ημέρες αυτές και δούλεψαν ακούραστα. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Ευχόμαστε αυτή όλη η διαδικασία να είναι προς όφελος της δημοκρατίας, σε όφελος της χώρας μας. Τη δεύτερη Κυριακή υποθέτω θα έχουμε μια μικρή κάμψη, γιατί στην επόμενη Κυριακή θα ψηφίσουν μόνο αυτοί που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, δεν θα μπορούν άλλοι να συμμετάσχουν. Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν ότι έδωσαν το παρών τους την πρώτη Κυριακή κι ίσως να μη συμμετάσχουν στη δεύτερη Κυριακή. Αλλά νομίζω θα είναι πολύ ελάχιστο το ποσοστό αυτό».

ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συμπλήρωσε δε πως «όταν ξεκινήσαμε όλο το χρόνο αυτό που γίνεται η προσπάθεια για να ανανεωθεί ο χώρος της δημοκρατικής Αριστεράς αυτός είναι ο στόχος και ο πόθος όλων, ότι αν ενωθεί αυτός ο δημοκρατικός χώρος θα έχουμε μια άλλη σελίδα για την ιστορία της χώρας μας. Θα βελτιωθούν οι συνθήκες γιατί δεν μπορεί άλλο να πάει αυτή η κατηφόρα στη χώρα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *