Κύριο άρθροΠαιδεία

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κώστα Μπαντίκο φέτος υπήρξε και η περίπτωση του κορωνοϊού που δυσκόλεψε την κατάσταση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι φετινές εξετάσεις είχαν ιδιαιτερότητες. Έτσι κι αλλιώς από μόνες τους, όπως κάθε χρόνο, ήταν μια κοπιαστική εργασία που εμπλέκει μεγάλο αριθμό ατόμων, εκπαιδευτικών, μαθητών, φορέων που συνδράμουν στη διενέργειά τους. Φέτος είχαμε ένα επιπρόσθετο θέμα λόγω του κορωνοϊού που μας ανάγκασαν να τροποποιήσουμε τις αποφάσεις για τα εξεταστικά κέντρα. Στην Ξάνθη, λόγω της έκτακτης περίστασης, δημιουργήθηκε και παράρτημα εξεταστικών κέντρων προκειμένου να δώσουν οι υποψήφιοι οι εξετάσεις.

Εκδώσαμε και ένα ευχαριστήριο για όλους όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία των εξετάσεων και χάρη σ’ αυτούς και την προσπάθεια που έκαναν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα με όλους όσοι συνέβαλαν, φορείς, γιατροί, αστυνομία, ΕΚΑΒ, ταχυδρομεία, ΟΤΕ, Πειρφερειακές ενότητες, προσέφερε. Είχαμε 6500 υποψηφίους, 74 εξεταστικά κέντρα και ένα βαθμολογικό. Έχει εμπλακεί μεγάλο αριθμητικό και διοικητικό εκπαιδευτικών και είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να λέμε ότι ολοκληρώθηκε από την μεριά μας αυτή η προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

Πρόσθεσε ότι «την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) αναμένεται η έκδοση της βαθμολογίας για τα ειδικά μαθήματα και μέχρι τη Δευτέρα είναι η κατάθεση των μηχανογραφικών από την πλευρά των υποψηφίων. Είναι μια διαδικασία στην οποία φέτος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να κάνουν τις επιλογές τους για να ευωδοθεί η επιδίωξη που έχουν για τις σχολές. Θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα καταθέτοντας το μηχανογραφικό τους. Οι σχολικές μονάδες θα είναι ανοιχτές μέχρι και τη Δευτέρα για να  βοηθήσουν τους υποψήφιους να καταθέσουν τα δελτία τους. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία. Οι ίδιοι οι μαθητές επέδειξαν την πειθαρχεία και την ψυχραιμία που επιθυμούσαμε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Τηρουμένων και όλων προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων ολοκληρώθηκε καλά η διαδικασία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *