Χωρίς επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελο Τσατσούλη

Καμία επίπτωση δεν είχε στις ελληνικές επιχειρήσεις της Τουρκίας η απόπειρα πραξικοπήματος όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Άγγελος Τσατσούλης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου διέβλεψε μία πρόσκαιρη πτώση στο τουριστικό ρεύμα της γείτονας χώρας προς την Ελλάδα μέχρι να εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Τσατσούλης σημείωσε πως «το πραξικόπημα ήταν ένα πραξικόπημα οπερέτα, το οποίο έγινε κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Μαρμαρίδα όπου ήταν ο Ερντογάν. Από κει και πέρα μέσα σε λίγες ώρες αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να επικρατήσει απέναντι σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Άσχετα το τι λέμε εμείς, το τι πιστεύει ο καθένας μας κι εγώ προσωπικά, είναι μια κυβέρνηση η οποία βγήκε νόμιμα με ποσοστό κοντά στο 50% και η εφαρμογή ή η προσπάθεια να επικρατήσουν τα διάφορα στρατιωτικά πραξικοπήματα στυλ δεκαετίας του 1970, νομίζω ότι στην εποχή μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και για αυτό γρήγορα κατέπεσε όλη αυτή η φάρσα».

ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Πρόσθεσε δε πως «Από κει και πέρα στο κομμάτι που αφορά τις επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις δουλεύουν κανονικά. Η ζωή επανήλθε στους κανονικούς ρυθμούς. Σαφώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια σοβαρά προβλήματα στο κομμάτι της στελέχωσης του στρατού με τις διώξεις οι οποίες γίνονται, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι που δεν αφορά τις επιχειρήσεις. Αφορά τους πολιτικούς, επομένως δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί στο επιχειρείν, αλλά γίνεται κατανοητό ότι ο καθένας αναλαμβάνει και τα ρίσκα του».

ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Το θέμα είναι ότι η Τουρκία είναι μια οικονομία η οποία βασίζεται κυρίως στην είσοδο κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου, εκεί δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν τα διάφορα funds και τα κεφάλαια τα οποία διακινούνται. Είναι μια σαφώς εξαγωγική χώρα και να μην ξεχνάμε ότι είναι ο τρίτος εταίρος της Ελλάδας όσον αφορά τις εξαγωγές, πρώτη είναι η Ιταλία, δεύτερη η Γερμανία και τρίτη η Τουρκία στις εξαγωγές μας. Ο τουρισμός που είναι ένα σημαντικό κομμάτι για μας ιδιαίτερα στην περιοχή μας, βλέπουμε ότι τώρα απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και σαφώς αυτό θα επηρεάσει και τα δικιά μας περιοχή» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.