Κύριο άρθροΠολιτική

Χωρίς εκλογικές διαδικασίες η ανάδειξη των συνέδρων της Καβάλας για το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Δεν θα γίνουν εκλογικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής της Καβάλας για την ανάδειξη συνέδρων αυτή την Κυριακή όπως το επιβεβαίωσε το μέλος της κ. Δημήτρης Παπουτσής. Το ιδρυτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι «δεν θα έχουμε εκλογική διαδικασία σε τοπικό επίπεδο. Το συνέδριο θα εξακολουθεί να είναι ανοιχτό, θα είναι μαζικό, θα έχει μεγάλη συμμετοχή. Ο αριθμός των υποψηφίων που δήλωσαν συμμετοχή στις διαδικασίες περίπου ισοδυναμεί με τον αριθμό που προβλέπεται σε κάθε περίπτωση να εκλεγούν ώστε να αποτελέσουν στη σύνθεση του νέου ιδρυτικού Συνεδρίου και υπό αυτήν την έννοια θεωρείται ότι δεν είναι αναγκαίο να υποβληθούμε σε μία διαδικασία η οποία σε κάθε περίπτωση είναι, ίσως και αιτία μιας δαπάνης που δεν είναι τόσο άνετο να διατεθεί. Το Συνέδριο θα γίνει κανονικά, υπάρχουν οι προσδοκίες που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αναδειχθεί. Είμαστε αισιόδοξοι σε μία δύσκολη συγκυρία. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη τη φωνή της λογικής, τη φωνή της ψύχραιμης και συνετής υπηρέτησης στο γενικό καλό, χωρίς λόγο μισαλλόδοξο και σκοταδιστικό, που λίγο ή πολύ πιστεύω ότι μας διακρίνει γενικά. Υπό αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι έχουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στα δημόσια και πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας και μάλιστα σε μία εποχή που τα πάλαι ποτέ δεδομένα, συνήθη και αυτονόητα, λίγο ή πολύ έχουν υποχωρήσει. Άλλα έχουν αναιρεθεί, άλλα έχουν καταρρεύσει και κυρίως εκείνο το οποίο εξακολουθεί να είναι στην κορύφωσή του είναι το ζήτημα των μεγάλων ανοικτών εθνικών θεμάτων που είναι σε συνάρτηση, σ’ ένα σημαντικό βαθμό, με την ιδιαίτερα εντεινόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στα εθνικά μας δίκαια. Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο πρέπει να αυτό-προσδιοριστούμε και να διαδραματίσουμε ένα υπεύθυνο και ελπίζω θετικό, δημιουργικό, ρόλο στα δημόσια πράγματα».

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Για το Συνέδριο είπε ότι «θα γίνει στις 16 Μαρτίου. Ξεκινάει το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής και θα βγει αναλυτικό πρόγραμμα. Από την Καβάλα θα συμμετάσχουν αρκετοί, είτε με βάση την ιδιότητά μας, είτε με βάση προηγούμενη ιδιότητά μας και με βάση τη θέληση πολλών από τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στις δυνάμεις μας και γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το Συνέδριο που είναι ιδρυτικό του νέου πολιτικού φορέα, έτσι όπως αυτός λίγο ή πολύ περιγράφεται στις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις, Διακηρύξεις, αναφορές και ο ιστορικός μας αυτό-προσδιορισμός, θα έλεγα, θα αναδειχθεί με κορυφαίο τρόπο σ’ αυτό το Συνέδριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *