ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Χριστουγεννιάτικα πιάτα απ την «Δημωφέλεια» και  τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη

Αυτό και ά ν είναι! Πολλοί καβαλιώτες είχαν την δυνατότητα να δουν, να γευτούν και να επιλέξουν μέσα από τις γαστριμαργικές προτάσεις που καβαλιώτη σεφ Νίκου Φωτιάδη και των καθηγητών σχολής μαγειρικής της Καβάλας δημιουργίες του καλύτερου παραδοσιακού τραπεζιού, μέσα από ντόπιες συνταγές που δημιουργήθηκαν από προϊόντα της περιοχής μας.

Όπως είπε η Πρόεδρος της «Δημωφέλειας» κ Αναστασία Ιωσηφίδου, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» έχει εντάξει μια δράση με απόφαση της τουριστικής επιτροπής  την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας . Η τοπική κουζίνα της περιοχής πρέπει να προβληθεί και σκοπός μας είναι πέρα από την σημερινή μέρα που είναι σημαντική για μας γιατί θα αναδείξουμε την τοπική κουζίνα με βάση το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στους συνδημότες μας και τους επισκέπτες της περιοχής, να προβληθεί η τοπική κουζίνα σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο .

Στο τέλος της εκδήλωσης όσοι βρέθηκαν στον χώρο της Στρατιωτικής Λέσχης όπου παρουσιάστηκε η τοπική γαστρονομία δοκίμασαν τα υπέροχα εδέσματα και πήραν μαζί τους ένα έντυπο με τις συνταγές, που περιλαμβάνουν τα εξής φαγητά. Χοιρινό με κάστανα, κυδώνια, πράσα και σάλτσα γλυκού κρασιού, Βασιλόπιτα, Θρακιώτικη κρεατόπιτα, Ποντιακή αλμυρή βασιλόπιτα,  Ποντιακοί Χριστουγεννιάτικοι λαχανοντολμάδες και Τάρτα από χαβίτς με καβουρμά Παγγαίου και ρόδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *