«Χρειαζόμαστε ενίσχυση σε προσωπικό, αν και το έργο μας συνεχίζεται απρόσκοπτα» δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης
Μεγάλες οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Καβάλας που λειτουργεί με μεγάλη προσπάθεια και αυταπάρνηση των γιατρών όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κροκίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο λειτουργούν οριακά και ζήτησε άμεσα προσλήψεις γιατρών ειδικοτήτων.
«Όντως οι ελλείψεις είναι σημαντικές και στο νοσοκομείο Καβάλας και σε άλλα νοσοκομεία και δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά και συγκεκριμένους αριθμούς. Πραγματικά αυτές τις τελευταίες ημέρες και στο ΠΕΔΥ μάλιστα διαβάσαμε ένα δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων που αναφέρει τα κακώς κείμενα στα νοσοκομεία.
Εγώ δεν θα ακυρώσω καμία από τις απόψεις του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου μας και όντως τα ανοικτά ζητήματα είναι πολλά και έχουμε ελλείψεις σε προσωπικό. Από την άλλη όμως θέλω να πω και αυτό που έγραψα πριν από λίγες ημέρες με αφορμή τα 6 χρόνια της μετεγκατάστασης στο νοσοκομείο Καβάλας ότι παρά τα προβλήματα και τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων και παρά τις ελλείψεις σε όλες τις κατηγορίες και στους γιατρούς, και στους νοσηλευτές και στους διοικητικούς και στους τεχνικούς μια και είχαμε αποχωρήσεις σημαντικές χωρίς να έχουμε σχεδόν καμία πρόσληψη αλλά παρόλα αυτά είμαστε όρθιοι ακόμη. Λειτουργούμε οριακά σε πολλά τμήματα και στο σύνολο μας, αλλά γενικά είμαστε ακόμη όρθιοι» σημείωσε αρχικά.
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ
Πρόσθεσε δε πως «Εκείνο που τονίζω είναι ότι ακόμη και μέσα στην κρίση εμείς σαν νοσοκομειακοί γιατροί πήγαμε την ιστορία παρακάτω. Προχωρήσαμε στην λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου έστω και αν δεν έγινε καμία πρόσληψη προσωπικού, λειτουργήσαμε κάποια εξειδικευμένα ιατρεία όπως το ιατρείο πόνου που είναι για τους καρκινοπαθείς, το ιατρείο μαστού (το μεν πρώτο λειτουργεί κάθε Πέμπτη το δε δεύτερο κάθε Παρασκευή) όπως επίσης και το ιατρείο ακοής που λειτουργεί από την ΩΡΛ και φαίνεται ότι ακόμη και μέσα στην κρίση, οι γιατροί και το προσωπικό παλεύουν για μια καλύτερη περίθαλψη που βέβαια βάλλεται από την έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού ελέω κρίσης. Γιατί η απαρχή είναι η υποχρηματοδότηση, λόγω της οποίας έρχεται και ο μη διορισμός προσωπικού.
Αυτό άλλωστε που σημείωσα και στο νέο διοικητή τον κ. Καρασσαβόγλου στον οποίο και εύχομαι καλή επιτυχία, είναι ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε ποιες είναι οι επιτακτικές ανάγκες μας και ανάλογα να ζητήσουμε από το υπουργείο Υγείας, τη ΔΥΠΕ κλπ. Αλλιώς θα ζητάμε συνεχώς και αυθαίρετα δεν θα έχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα τρέχει ένας διαγωνισμός για την πρόσληψη επτά γιατρών. Τους οποίους τρεις ψυχιάτρους δεν ζήτησε ποτέ κανένα θεσμικό όργανο του Νοσοκομείου Καβάλας. Άρα θέλουμε προσωπικό αλλά σε ειδικότητες που έχουμε ανάγκη. Εκεί που έχουμε ανάγκη θέλουμε είτε γιατρούς, είτε άλλο προσωπικό.
Άρα τα όργανα του νοσοκομείου πρέπει να ιεραρχήσουν τις ελλείψεις που έχουμε και εκείνο που εν κατακλείδι θέλω να πω είναι ότι ο υπουργός που τον είχαμε φέρει πριν χρόνια ως βουλευτή της αντιπολίτευσης τότε, φαίνεται να θέλει να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, θέλουμε όμως ως γιατροί και ως προσωπικό ακόμη περισσότερα και ακόμη καλύτερα».