ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

 «Χρειάζονται κάποιες γενναίες παρεμβάσεις» είπε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, αναφερόμενος στο κεντρικό ρέμα της κοινότητας  Λιμεναρίων

Στα Λιμενάρια Θάσου παρουσιάστηκαν τα περισσότερα προβλήματα από την  κακοκαιρία όπου πλημμύρισαν κάποια καταστήματα λόγω του ρέματος της περιοχής.

Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν είναι σχετικά μικρά.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «ήταν μία βροχή της εποχής. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε ισχυρότερα φαινόμενα με τους ανέμους, τη χαλαζόπτωση, την ισχυρή βροχόπτωση. Τα συνεργεία ανταποκρίθηκαν, έμειναν οι δρόμοι ανοιχτοί όπου κατέβασε υλικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έκανε αίσθηση στο σχολικό συγκρότημα των Λιμεναρίων εκεί που ο αέρας πήρε κάποια κεραμίδια από τη στέγη και δυσχέρανε τη λειτουργία του σχολείου. Το συνεργείο είναι εκεί από την Τρίτη. Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι δύσκολες οι συνθήκες λόγω των καιρικών φαινομένων, όμως νομίζω ότι κάποια πράγματα ίσως μεγαλοποιούνται. Δηλαδή, με την παραμικρή κακοκαιρία, όταν είναι λίγο πιο έντονα τα φαινόμενα, γίνεται πρώτο θέμα. Νομίζω ότι χρειάζεται ψυχραιμία, ετοιμότητα και εμπειρία την οποία διαθέτουμε».

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Για το αν υπήρξαν φαινόμενα πλημμύρας είπε ότι «όσον αφορά τις περιοχές που ήταν στο κέντρο του ενδιαφέροντος λόγω των πυρκαγιών, δεν είχαμε κάτι. Στον Πρίνο που είχαν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα έδειξαν ότι –όχι μόνο τώρα αλλά και σε προηγούμενες νεροποντές- δουλεύουν και είναι αξιόπιστα. Έχουν δοκιμαστεί αυτά τα έργα. Εκεί όπου, μέχρι στιγμής τουλάχιστον από αυτά που έχουμε δει, είχαμε είναι ζημιές σε καταστήματα και κάποια σπίτια στον κεντρικό δρόμο των Λιμεναρίων όπου υπάρχει μια κατάσταση από παλιά, του κεντρικού ρέματος. Εκεί χρειάζονται κάποιες γενναίες παρεμβάσεις, είναι κάτι δηλαδή όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές που πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος. Καταγράφηκαν οι ζημιές, εμείς και η πυροσβεστική, βεβαίως, έχουμε κάνει τη δουλειά μας όπως επιβάλλεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις και περιμένουμε».

«Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ»

Για το ρέμα των Λιμεναρίων που έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά είπε ότι «είναι αυτό που είπα. Αμαρτίες του παρελθόντος. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο εδώ αλλά και αλλού σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».

Για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί είπε πως «όταν γινόντουσαν οι αναδασμοί ή τα ρυμοτομικά σχέδια κλπ, θα έπρεπε να γίνονται πρωτίστως με σεβασμό στη φύση. Η φύση μας καθοδηγεί, δεν την καθοδηγούμε εμείς. Μπορούμε να τη δαμάσουμε ως ένα βαθμό. Από ‘κει και πέρα τη σεβόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *