Χρειάζεται να αξιοποιηθούν  οι καπναποθήκες της Καβάλας όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Μουριάδης

Το θέμα των καπναποθηκών απασχολεί έντονα τους τοπικούς φορείς της Καβάλας όπως και τον δημοτικό σύμβουλο  Θεόδωρο Μουριάδη

Το Επιμελητήριο Καβάλας και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού διοργάνωσαν χθες  στις 18:30 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας ημερίδα με θέμα: «Αποτελεσματική Επανάχρηση Διατηρητέων Καπναποθηκών της Καβάλας: Προβλήματα, Τρόποι Αντιμετώπισης».

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης σχολίασε ότι «Πρόκειται λοιπόν για μια καλή πρωτοβουλία αλλά το θέμα των κπναποθηκών πρέπει να αντιμετωπισθεί πέρα από τις ημερίδες, συνολικά.

Δηλαδή ο Δήμος Καβάλας πρέπει να κυνηγήσει την υπόθεση αυτή και να τους βάλει εμπρός στο πρόβλημα μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού. Και το λέω αυτό διότι αυτή την στιγμή που μιλάμε  υπάρχει αυτό το απόθεμα των 65 αποθηκών και σε λίγο αυτές θα είναι επικίνδυνες αλλά και εστία μόλυνσης ενώ θα μπορούσαν να είναι πόλος ανάπτυξης.

Άρα πρέπει να δούμε που θα πάμε γιατί μιλάμε για μια παρακαταθήκη που πρέπει να αναπτυχτεί. Να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε το απόθεμα αυτό».

ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Πρόσθεσε δε πως «Οι καπναποθήκες δεν μπορούν να ξαναγίνουν εσωτερικά όπως ήταν επειδή έτσι λέει ο νόμος. Αυτό είναι εγκληματικό. Έχουμε ένα συγκεκριμένο κτήριο που δεν μπορείς να το επαναφέρεις. Δεν γίνεται όλα τα πατώματα να είναι ξύλινα όπως ζητά το γράμμα του νόμου.

Δηλαδή αν κάνεις ένα ξενοδοχείο μέσα σε μια παλιά καπναποθήκη, θα κάνεις το πάτωμα ξύλινο επειδή αυτό ορίζει ο νόμος και όλα θα ακούγονται γιατί δεν θα υπάρχει μόνωση;

Όταν είχαμε πάει στη Νυρεμβέργη με τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Σιμιτσή πήγαμε στο Δημαρχείο που ήταν ένα διατηρητέο κτήριο. Το πάτωμα ήταν κανονικά μπετόν απλά είχαν βάλει από επάνω ένα φύλλο ώστε να φαίνεται πως είναι ξύλινο και είχε σύγχρονη χρήση πια.

Άρα ας φύγουμε από τις αγκυλώσεις και ας βάλουμε την πολιτεία προ των ευθυνών της».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στην ερώτηση τι γίνεται με τα δημοτικά πράγματα στην παράταξη που ο ίδιος σχεδιάζει,  σχολίασε  ότι «Μιλάμε για μια σοβαρή κίνηση που πρέπει να οργανωθεί μια και πρέπει να έχουμε θέσεις και όχι ευχολόγια και εύκολες λύσεις, αφορισμούς και ανέξοδες πολιτικές δηλώσεις. Πρέπει ο κόσμος να δει σοβαρό λόγο, να σε εμπιστευθεί και μετά να σε ψηφίσει…

Αυτό θέλουμε και εμείς να ετοιμάσουμε. Δεν άργησα και εγώ και οι συνεργάτες. Σκοπός είναι αυτό που παρουσιάζεις να έχει ενδιαφέρον και να δίδει προτάσεις στα προβλήματα της πόλης. Αν είναι να κατέβεις έτσι απλά, αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.