«Χρειάζεται μια συγκροτημένη πρόταση για το ζήτημα της συγχώνευσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια υπό τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο για το θέμα της συνένωσης του ΤΕΙ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Όπως τόνισε αρχικά «Είχα την ευκαιρία να πω στην σύσκεψη που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης ότι σε μια χώρα που τα πράγματα θα είχαν μια πιο εύλογη πορεία, το πρώτο που θα γινόταν θα ήταν να υπάρξει μια κυβερνητική απόφαση η οποία θα έφερνε κάποιους άξονες.

Αυτή η απόφαση θα ήθελε συναίνεση από τα κόμματα και από τους φορείς και μετά θα περνούσαμε στην εφαρμογή.

Εν προκειμένω έχουμε περάσει απευθείας στην εφαρμογή και μάλιστα χωρίς να ζητιέται ούτε η συναίνεση ούτε η θέση της κοινής γνώμης. Για αυτό και καταλήξαμε ότι δεν υπάρχει άλλη καλύτερη επιλογή από την συνένωση  του ΤΕΙ ΑΜΘ με το ΔΠΘ.

Το ζήτημα είναι όμως ότι το ΔΠΘ την τελευταία στιγμή δεν θέλησε να συμμετάσχει στην επιτροπή που πρότεινε ο Περιφερειάρχης και εκεί δημιουργήθηκε η εμπλοκή. Ελπίζουμε να το ξανασκεφτούν γιατί είναι σημαντικό να έχουμε μια λύση που θα προκύψει με ακαδημαϊκά κριτήρια και την επιτροπή που προτείναμε.

Το ΔΠΘ δεν δηλώνει εκπροσώπους στη επιτροπή και λέει ότι χωρίς το υπουργείο Παιδείας η εκπροσώπηση είναι λάθος. Όλο αυτό για εμένα είναι το λάθος όμως!  Το υπουργείο Παιδείας πιέζει για την συνένωση του ΤΕΙ  με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπως βλέπει τα πράγματα με τη δική του οπτική. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να συγκροτηθεί η επιτροπή άμεσα και με την συμμετοχή του ΔΠΘ όμως και να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πόρισμα το οποίο θα υποστηρίξουμε όλοι μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.