«Χρειάζεται η συμμετοχή όλων στις εκλογές του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας» δηλώνει η υποψήφια της ΔΚΜ   Θεοδώρα Κουλουρά

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, αύριο δηλαδή, και στο Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής . Από πλευράς της παράταξης Δ.Κ.Μ. η κ. Κουλουρά έκανε έκκληση για συμμετοχή στις εκλογές.

Nα σημειώσουμε βέβαια στο σημείο αυτό ότι η κ. Θεοδώρα Κουλουρά είναι υποψήφια στην εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής για το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ , συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης μηχανικών ΔΚΜ. Γεννημένη στην Καβάλα, εργάστηκε στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και σήμερα είναι διευθυντικό στέλεχος της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Είναι χημικός μηχανικός.

Όπως τόνισε αρχικά «Είναι γεγονός πως προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και μάλιστα προσπαθούμε να πείσουμε τους μηχανικούς να έρθουν και να ψηφίσουν και να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους. Η επόμενη 3ετία είναι πολύ κρίσιμη για εμάς τους μηχανικούς και για τις αποφάσεις που θα λάβει για εμάς η πολιτεία, οπότε πρέπει να έχουμε λόγο και θέσεις για τις αποφάσεις αυτές. Για αυτό και η ψήφος είναι σημαντική και για αυτό πρέπει όλοι να ψηφίσουν. Προσωπικά πέρα από τις βασικές επαγγελματικές μου δραστηριότητες παρακολουθώ  τα γεγονότα της πόλης και της περιφερειακής ενότητας, στα οποία συμμετείχα  και συμμετέχω  κυρίως μέσω των ομάδων εργασίας του ΤΕΕ ΑΜ.

Για αυτό και δηλώνω ότι  υποστηρίζω τη ΔΚΜ και προσωπικά εκτιμώ ότι μέσω των εκλογών του ΤΕΕ και της ανάδειξης νέων οργάνων οι υποψήφιοι της ΔΚΜ μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν για επενδύσεις στην περιοχή, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που ειδικότερα θα απευθύνονται σε μηχανικούς. Η περιοχή μας, μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Γιατί η περιοχή μας μαστίζεται από την ανεργία και δη των μηχανικών.

Γιατί αν εκμεταλλευθούμε σωστά τις καταστάσεις μπορούν να αναδειχθούν θέσεις εργασίας και να έχουμε αναπτυξιακά έργα όπου όσοι περισσότεροι μηχανικοί της περιοχής θα μείνουν εδώ στον τόπο μας. Ένα δραστήριο τμήμα μπορεί να επηρεάσει ένα τέτοιο τομέα, αρκεί να υποστηρίξει κανείς όλες τις ενέργειες τις αναπτυξιακές και η μια εργασία να στηρίξει την άλλη».

ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή μας διαθέτει δύο μεγάλες μονάδες γύρω από τις οποίες αναπτύσσεται μια μεγάλη δραστηριότητα στην οποία ρόλο και θέση ενεργή μπορούν να έχουν πολλοί μηχανικοί. Όταν ενισχυθούν ή δημιουργηθούν νέες τέτοιες μονάδες ή ενισχυθούν οι υπάρχουσες μπορούμε να έχουμε εξελίξεις. Χρειάζονται κίνητρα για να μείνουν εδώ οι νέοι μηχανικοί και αυτό γίνεται όταν αξιοποιούνται κίνητρα και καταστάσεις, όταν υποδεικνύουμε τελικά εξελίξεις μέσα από δράσεις της περιοχής που θα στηρίξουν τους νέους μηχανικούς που έχουν και διαφορετική παιδεία και διαφορετικό τρόπο σκέψης.

 

Τότε επίσης ότι η ΔΚΜ εφόσον αναλάβει τη διοίκηση του παραρτήματος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει κίνητρα ώστε οι νέοι μηχανικοί να παραμένουν στον τόπο τους.

Ανατρέχοντας απολογιστικά στην προηγούμενη τριετία, θα αναγνωρίσω έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές επιτροπές του ΤΕΕ  ότι καταβλήθηκε αρκετή προσπάθεια με ταυτόχρονη συμμετοχή των εκπροσώπων των οργάνων σε όλα τα τοπικά θέματα. Όλα αυτά μπορούν να βελτιωθούν με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων μηχανικών στις εκλογές. Τι θα συμβεί όμως την επόμενη ημέρα των εκλογών και πόσο εύκολο είναι να συγκροτηθούν τα όργανα του τμήματος; Η παράταξη μας θα είναι ανοικτή σε διάλογο και συνεργασίες. Θα μιλήσουμε με όλους και πιστεύω ότι θα βρεθεί καλή λύση εύκολα και γρήγορα. Για αυτό και οι εκλογές της Κυριακής είναι σημαντικές για να αναδειχθούν άνθρωποι που θα θελήσουν να κάνουν δράσεις, να ανοίξουν ορίζοντες στα νέα παιδιά και να κάνουν κάτι ενδιαφέρον για τους ίδιους αλλά και για τον τόπο μας».

Η ίδια εκτιμά ότι Η ΔΚΜΗ είναι ανοικτή για όλους και για συνεργασίες μια και «είμαστε ανοικτοί σε διάλογο, σε συνεργασία. Έχουμε φίλους, άτομα με κοινό τρόπο σκέψης και θα βρεθεί μια καλή λύση για την ανάληψη της οργάνωσης και δημιουργίας του οργάνου του ΤΕΕ εύκολα και γρήγορα.

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμείς κάνουμε μια προσπάθεια από όλους μας και προσπαθούμε για το καλύτερο μέσα από την θετική οδό».

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Η κ. Κουλουρά δείχνει εμπιστοσύνη στο ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ, στον εαυτό της και στους συνυποψηφίους της, καθώς λέει πως η καταβληθείσα προσπάθεια των λιγοστών προεκλογικών ημερών βρίσκει ανταπόκριση, ίσως γιατί είναι προσπάθεια χωρίς ιδιοτέλεια και αποσκοπεί στο καλό όχι μόνο του ΤΕΕ ΑΜ και των μηχανικών αλλά και γενικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.