ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Χρειάζεται διάλογος για την Καλαμίτσα και το παλιό Δικαστήριο « δηλώνει η Ευαγγελία Δρακονάκη

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Το θέμα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ στον Δήμο καβάλας είναι σε εκκρεμότητα.  Δηλώσεις για το θέμα αυτό έκανε η πρόεδρος του Νομικού προσώπου Αλληλεγγύη κ. Ευαγγελία Δρακονάκη.

Όπως τόνισε αρχικά «Είμαστε εν αναμονή του ραντεβού που πρέπει να κλειστεί ενώ εμείς εδώ κοιτάμε όλους τους φακέλους που έχουν κατατεθεί και στο παρελθόν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι μια υπόθεση που την χειρίζεται προσωπικά η Δήμαρχος.

Δεν έχουμε βρει κάτι καινούριο προς το παρόν απλά γίνεται μια χρονολογική ταξινόμηση των εγγράφων.  Για παράδειγμα εγώ προσωπικά δεν είχα βρει εξ αρχής την όλη ιστορία απλά τώρα ενημερώνομαι και είμαι στη διάθεση και της δημάρχου και του προέδρου της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη όποτε και αν με χρειασθεί.

Τώρα αν αρκεί να πιέσουν οι βουλευτές εγώ δεν μπορώ να το πω. Ας πιέσουν βέβαια αλλά προσωπικά βλέπω ότι αν δεν καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και αν δεν γίνουν εκείνες οι συζητήσεις ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε δεν μπορώ να πιστέψω τίποτε.

Ας γίνουν όλες οι συναντήσεις  και ας δούμε τι μπορεί να επιτευχθεί. Υπάρχει αντίστοιχη προετοιμασία και για το παλιό δικαστήριο ενώ κάποια πράγματα που είχαν ειπωθεί και παλαιότερα από τη δήμαρχο και από τον κ. Τερζάκη και τους συνεργάτες του, αφορούν σε ορισμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια ώριμη συζήτηση.

Έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των αναγκών επισκευής του κτηρίου αφού πρέπει να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα του κτηρίου πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη κίνηση.  Γιατί πρέπει να γίνει μια νέα κρούση, αφού εμείς κάναμε αυτό που μας ζητήθηκε αρχικά.

Το κτήριο είναι τέτοιο που προέχει να διασφαλισθεί, όπως η στέγη του που πρέπει να συντηρηθούν.  Έτσι έχει γίνει ήδη μια πρώτη περιγραφή των εργασιών όπως και μια πρώτη κοστολόγηση των επεμβάσεων που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μας».

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Πρόσθεσε δε πως «Για την υπόθεση της Καλαμίτσας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο…. χορεύουμε με δύο τρόπους το τανγκό!!! Έχουμε πει τι χρειάζεται, έχουμε συνομιλήσει και από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί για να βρούμε τις λύσεις που θα είναι συμφέρουσες και για τις δύο πλευρές».

Στο ερώτημα αν θα υπάρξουν αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα απάντησε πως  «κλείνουμε 2,5 χρόνια διοίκησης και πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, Οι συζητήσεις θεωρώ ότι έχουν αρχίσει και όλα θα ανακοινωθούν όταν κουμπώσει το πάζλ. Προσωπικά είμαι πάντα στη διάθεση της Δημάρχου απλά έχω και την υπαλληλική ιδιότητα και κάποιες άλλες αντικειμενικές δυσκολίες που δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω κάποιες άλλες αρμοδιότητες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *