Κύριο άρθροΠολιτική

Χρήματα από το Δήμο Καβάλας, δια της δικαστικής οδού, θα διεκδικήσει ο Δήμος Δοξάτου για το νερό

Ο Δήμος Δοξάτου  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του διεκδικεί χρήματα από τον Δήμο Καβάλας για την υδροδότησή του από τις πηγές Κεφαλαρίου. Μάλιστα ο δήμαρχος Δοξάτου ανέθεσε σε δικηγόρο να διερευνήσει την υπόθεση έτσι ώστε να επιβληθεί τέλος στον Δήμο Καβάλας και την ΔΕΥΑΚ. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα στις δηλώσεις της έκανε λόγω για προεκλογικά τεχνάσματα από πλευράς δημάρχου Δοξάτου.

«Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη προεκλογική σαπουνόφουσκα όλο αυτό το θέμα», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έρχονται εκλογές και οι διάφοροι αιρετοί της Δράμας –γιατί δεν είναι μόνο ο δήμαρχος Δοξάτου, είναι και βουλευτές- επιδιώκουν την επανεκλογή τους, προφανώς, ξεσηκώνοντας τους Δραμινούς εναντίον των Καβαλιωτών –τους κακούς Καβαλιώτες που τους παίρνουν το νερό. Χούντα ή όχι, εγώ ξέρω ότι ο Ευαγγελίου έφερε το νερό στην Καβάλα και από τότε όλοι πίνουμε νερό στο όνομά του. Κι επειδή όχι απλώς το έφερε με μία συμφωνία διαρκείας 99 ετών –όχι 50 αλλά 99- από τότε εκείνο που δεν ξέραμε και το ανακαλύψαμε πέρυσι, ψάχνοντας τα κτηματολόγια, την περιουσία της ΔΕΥΑΚ, είναι ότι ο Ευαγγελίου επίσης, με ιδιωτικά συμφωνητικά και συμβόλαια, αγόρασε όλη την περιοχή της υδρομάστευσης διότι το νερό δεν είναι κανενός. Ούτε των Καβαλιωτών, ούτε του Δοξάτου. Το νερό είναι του Θεού. Και του κράτους κατ’ επέκταση. Από ‘κει κι έπειτα η περιοχή όπου γίνεται η υδρομάστευση -που αυτό είναι σοβαρό, η ιδιοκτησία της- ο Δήμος Καβάλας έχει τα έγγραφα ότι την έχει αγοράσει. Είναι δική του. Επομένως, εντάξει, προφανώς θα οδηγηθούν στα δικαστήρια αυτές οι διεκδικήσεις, αφού έβαλαν και δικηγόρο. Θεωρώ ότι ο λόγος που τον έβαλαν είναι αυτός που σας είπα. Προεκλογικές εξαγγελίες είναι αυτά. Ο Ευαγγελίου ο ίδιος, ο οποίος δεν ήταν ηλίθιος, αγόρασε όλη την περιοχή εκεί γιατί βεβαίως το νερό είναι κοινό αγαθό, αλλά όταν βγαίνει από μία περιοχή, η ιδιοκτησία πρέπει να είναι δική σου. Για να σ’ αφήσει ο άλλος να περάσεις. Να πάρεις το νερό».

Για τις διεκδικήσεις του Δήμου Δοξάτου η κα Τσανάκα είπε ότι «θέλουν χρήματα απ’ ό,τι καταλαβαίνω, αφού σκοπεύουν να πληρώσουν και τη δικηγόρο τους από αυτά τα χρήματα που θα πάρουν από το Δήμο Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *