Χορωδία & Μαντολινάτα Λευκίμμης σε Επτανησιακές Καντάδες στην  Καβάλα

Το Σάββατο 18/2, ώρα 8:30 μμ στο ΟΣΚΑΡ, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει την Χορωδία & Μαντολινάτα Λευκίμμης, που έρχεται από την Κέρκυρα για να παρουσιάζει υπέροχες καντάδες και τραγούδια από τα Επτάνησα!

«Ξανθούλα», «Απόψε την κιθάρα μου», «Να ‘ταν η νύχτα, αγάπη μου» – αυτές και πολλές άλλες δημοφιλείς καντάδες και τραγούδια από την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του συνόλου που θα απολαύσουμε το βράδυ του Σαββάτου.

Η Χορωδία Λευκίμμης ιδρύθηκε το 1988 ως το τυπικό επιστέγασμα μιας αδιάλειπτης πορείας από το μακρινό 1902, όταν στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, τη νότια κωμόπολη του νησιού, ήλθε για να διδάξει μουσική ο κερκυραίος μαέστρος Ευστάθιος Μπάκολης. Κύριος καταστατικός στόχος της Χορωδίας είναι η διατήρηση και προβολή της μοναδικής επτανησιακής κληρονομιάς στο χορωδιακό τραγούδι, την καντάδα, που είναι το λαϊκό τραγούδι των επτανήσων. Παράλληλος στόχος είναι η καλλιέργεια της τετράφωνης λειτουργίας με τη συνοδεία οργάνου, που είναι εξίσου παραδοσιακή έκφραση για τα Ιόνια Νησιά.

Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται με τα σχήματα που λειτουργούν εντός της Χορωδίας μας, που είναι το μεικτό χορωδιακό σώμα καθώς και η μαντολινάτα, όπου τον κύριο ρόλο παίζουν τα μαντολίνα, το κατεξοχήν λαϊκό όργανο, μαζί με την κιθάρα, των επτανήσων.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ

Η Χορωδία Λευκίμμης, έχοντας διανύσει μία μακρόχρονη πορεία στη Νότια Κέρκυρα, συνεχίζει να προσφέρει στιγμές ανάτασης και πολιτισμού όχι μόνο στην καντάδα αλλά και στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, ερμηνεύοντας έργα διακεκριμένων συνθετών. Πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συναυλίες τόσο στη Λευκίμμη και γενικότερα την Κέρκυρα, όσο και σε όλα τα Επτάνησα και γενικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι έχει εμφανιστεί σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (Χαλκιδική, Βέροια, Κοζάνη, Κόρινθο, Τήνο, Σκύδρα κλπ), ενώ το 2013 πραγματοποίησε συναυλία στη Ζάκυνθο. Το Σεπτέμβριο του 2014 συμμετείχε στο 2ο φεστιβάλ φολκλόρ στην πόλη Νεντέλινο της Βουλγαρίας, τον Μάιο του 2015 συμμετείχε στο 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, που έγινε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του επτανήσιου συνθέτη Σπύρου Μαρκάτου, το Μάρτιο του 2016 συμμετείχε στο δρώμενο του Βενετσιάνικου γάμου στη Ζάκυνθο και το Νοέμβριο του 2016 στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ιωαννίνων, τιμώντας τον κερκυραίο ήρωα ποιητή Λορέντζο Μαβίλη.

Μαέστροι που έχουν κατά καιρούς προσφέρει στη Χορωδία, εκτός από τον Ευστάθιο Μπάκολη, είναι οι Βασίλειος Χρυσικόπουλος, Αλέκος Ζερβός, Αντώνιος Ιβάνωφ, Σπύρος Σαμοΐλης, Μαριλένα Ελούλ. Μαέστρος της Χορωδίας είναι ο Σπύρος Σμοΐλης.

Είσοδος ελεύθερη!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.