Χορευτικό εργαστήριο από το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Συνέντευξη δόθηκε χθές από την κ Μαρίνα Φιλιππίδου και τον χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων για να ανακοινωθούν στο κοινό της Καβάλας οι νέες δραστηριότητες του Λυκείου και  η διενέργεια εκλογών που θα γίνουν σήμερα  για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής του ΛΕΚ. Όπως είπε η κ Φιλιππίδου που άνοιξε την συνέντευξη,» εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, έχουμε αποφασίσει μαζί με τον χοροδιδάσκαλο μας κ Χρόνη Ιωαννίδη , να οργανώσουμε ένα σεμινάριο χορού που θα περιλαμβάνουν χορούς από την περιοχή  Παγγαίου , Ρουμπλουκιού και Μακράς-Γέφυρας.  Η διοργάνωση θα γίνει το Σαββατοκύριακο 24 -25 Φεβρουαρίου, παρουσία πολλών χοροδιδασκάλων. Θα πάρουν οι χοροδιδάσκαλοι της Καβάλας κ Ιωαννίδης και Βασιλειάδης, καθώς και δύο χοροδιδάσκαλοι εκτός Καβάλας οι κ. κ. Τσιάρας και Πολιτσάκης. Την ίδια μέρα , το Σάββατο το βράδυ θα γίνει ένα γλέντι στο κέντρο «Μιχάλης» όπου θα συμμετέχουν όλοι οι χορευτές της διοργάνωσης και όσοι άλλοι το θελήσουν».

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Ο κ Χρόνης Ιωαννίδης αναφερόμενος στο χορευτικό σεμινάριο, είπε πως «το ΛΕΚ ως ζωντανός οργανισμός μέσα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αποφάσισε φέτος να δημιουργήσει  το πρώτο χορευτικό εργαστήρι το οποίο θα είναι ανοικτό εργαστήρι  χορού που θα φιλοξενήσει τρείς διαφορετικές περιοχές.  Η πρώτη περιοχή θα φιλοξενήσει είναι η Καβάλα και όλος ο Νομός, γιατί θέλουμε να δώσουμε μια βάση στον πολιτιστικό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή μας. Εγώ μαζί με τον κ Γιώργο Βασιλειάδη θα διδάξουμε χορούς από τα προσφυγικά χωριά του Νομού Καβάλας, όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες μετά το 1922. Θα αναφερθούμε επίσης σε ντόπια χωριά. Επίσης θα περιλαμβάνεται η περιοχή της Μακρας Γέφυρας με τον χοροδιδάσκαλο κ Πολιτσάκη Απόστολο, με χορούς της Ανατολικής Θράκης καιη περιοχή του Ρουμλουκιού με εισηγητή τον κ. Αχιλλέα Τσιάρα . Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο το μεσημέρι και θα λήξουν το ίδιο βράδυ, όπου θα ακολουθήσει γλέντι με την Εβερίτικη «Ζυγιά». Την επόμενη μέρα θα συνεχιστούν τα μαθήματα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι , ενώ θα υπάρξει μια ειδική παρουσίαση των φορεσιών που αντιπροσωπεύουν αυτές τις περιοχές. Ανακοινώνουμε επίσημα  λοιπόν με μεγάλη μας χαρά, την δημιουργία αυτού του εργαστηριού και προσκαλούμε όλους τους καβαλιώτες , χορευτές, χοροδιδασκάλους και όλους όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν για να συμμετέχουν και να γνωρίσουν κάτι διαφορετικό, γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν δίνονται εύκολα. Το ΛΕΚ είναι σε θέση να τα προσφέρει όλα αυτά απλόχερα στον κόσμο της παράδοσης».

ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΛΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ

Η κ Μαρίνα Φιλιππίδου, αναφέρθηκε και στις εκλογές του Λυκείου Ελληνίδων που θα γίνουν σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ, όπως γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Όλα τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων μέχρι τις 8 το βράδυ μπορούν να προσέρχονται για να ψηφίσουν . «Ελπίζω να έχουμε απαρτία για να υπάρξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την νέα Επιτροπή του Λυκείου Ελληνίδων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.