ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Χθες πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Ν. Ηρακλείτσα

Όπως ήταν αναμενόμενο, με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί  στο σπίτι φιλοξενίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας του δήμου Παγγαίου.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση φωτιάς, που προκλήθηκε στην κουζίνα του σπιτιού, η οποία επεκτάθηκε και στους δυο ορόφους του κτηρίου. Σύμφωνα πάντα με το σενάριο, τα 19 παιδιά που φιλοξενούνται στον χώρο κινδύνευσαν από τη φωτιά, γι’ αυτό και αμέσως οι υπεύθυνοι της δομής κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Ε.Κ.Α.Β.

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα της Π.Υ., ένα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., καθώς και ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκλείσει τον δρόμο.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και σε πραγματικούς χρόνους απεγκλωβίστηκαν τα παιδιά με τη βοήθεια και των υπευθύνων της δομής.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής της Π.Υ. Ελευθερούπολης, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Στο πλαίσιο των ασκήσεων που κάναμε κληθήκαμε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» να κάνουμε μια κοινή άσκηση, στην οποία συμμετείχαν ο δήμος Παγγαίου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, το Ε.Κ.Α.Β., η Αστυνομία και η Δ.Ε.Η. Συντονίσαμε μια κοινή άσκηση για να έχουμε το καλό αποτέλεσμα που όλοι είδαμε. Οι ασκήσεις γίνονται για να μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας. Βάσει του σεναρίου η υπηρεσία μας έπρεπε να κινητοποιηθεί άμεσα και να βοηθήσουμε τα άτομα που «κινδύνευαν». Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση όλων μας αποσοβήσαμε αυτό τον κίνδυνο».

 

ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Χαμόγελου του Παιδιού» δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι  «Η επέμβαση ήταν αμεσότατη, επαγγελματική η κατάρτιση των ανθρώπων της Π.Υ. και όλων των υπηρεσιών κι όλα έγιναν με ψυχραιμία και μεθοδικότητα. Σαν παλιός συνάδελφος κι εγώ από την Πυροσβεστική διαπίστωσα ότι αφενός μεν οι άνθρωποι αυτοί ήταν όλοι υπέροχοι, οι δυνάμεις που βοήθησαν ασθενοφόρα κι όλοι οι άλλοι το ίδιο. Επίσης σημαντικά μας βοήθησε το προσωπικό μας, αλλά και τα ίδια τα παιδιά. Κατόρθωσαν και βγήκαν από το σπίτι και στο τέλος όλα πήγαν καλά. Τέτοιες ασκήσεις θεωρούμε ότι πρέπει να γίνονται. Έχουμε κάνει πολλές ανά την Ελλάδα όπου υπάρχουν δομές μας. διακρίνουμε ότι δεν είναι μόνο τι θα κάνει η Πυροσβεστική, αλλά και τον συσχετισμό όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων. Τα παιδιά μας ήταν καλά προετοιμασμένα, γιατί είχαμε κάνει αρκετές ασκήσεις. Διαπιστώσαμε ότι υπήρξε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και δυνάμεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».

 

Σ. ΚΙΒΡΑΚΗΣ

 

Τέλος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης δήλωσε: «Όλες αυτές οι δράσεις για εμάς είναι πολύ χρήσιμες. Πριν από όλα δοκιμάζεται ο μηχανισμός, αλλά και οι χρόνοι ανταπόκρισης σε περιστατικά που είναι προσομοίωση ενός πραγματικού περιστατικού και βέβαια βάζουν μέσα στην καθημερινή λειτουργία του φορέα και αυτή την εκδοχή, οπότε θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να συμμετάσχουμε κι εμείς στο πλαίσιο του μηχανισμού αντιμετώπισης για την καλή εξέλιξη αυτής της δράσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *