ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Χειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερο ο Διάκονος Γρηγόριος Λιόλιος

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στις 29 Μαΐου 2018 χειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερο ο Διάκονος Γρηγόριος Λιόλιος, συμπολίτης μας από τη Νέα Καρβάλη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ.  Δαμασκηνό. Ο πατέρας πλέον Γρηγόριος είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Σχολή.

Κατά τη προσφώνησή του ο κ Δαμασκηνός αφού εξήρε τις ικανότητές του πατέρα Γρηγορίου, τόνισε ότι σε μία εποχή απόγνωσης και απελπισίας, στην οποία μας οδήγησε η αμαρτία και η απομάκρυνσή μας από τον Θεό Πατέρα, διαπιστώνουμε δυστυχώς δίπλα μας όλο και περισσότερους ανθρώπους απογοητευμένους. «Δεν συναντάμε συχνά χαρούμενα πρόσωπα και ελπιδοφόρες υπάρξεις. Αντίθετα συναντάμε θλιμμένα πρόσωπα, ανθρώπους απαράκλητους, χωρίς να προσβλέπουν σε μία παράκληση, χωρίς δηλαδή ελπίδα. Όλα και όλοι μας έχουν απογοητεύσει. Σε μία τέτοια εποχή έρχεται ο Χριστός για να χαρίσει στο ανθρώπινο γένος τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα για να φωτίσει τη ζωή μας και να της δώσει νόημα και περιεχόμενο, προοπτική και ελπίδα», επεσήμανε κατά λέξη ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Διδυμοτείχου.

ΜΕ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ

Και συνέχισε απευθυνόμενος στον πατέρα Γρηγόριο: «Σήμερα, λοιπόν κι εσύ καλείσαι, μέσα από το μυστήριο της ιεροσύνης, να γίνεις «υιός παρακλήσεως», όπως είναι ανά τους αιώνας οι Άγιοι και οι Δίκαιοι και με τα χαρίσματα που σου εμπιστεύεται με την σημερινή χειροτονία η Εκκλησία, να σταθείς κοντά στον άνθρωπο και να του προσφέρεις στο πρόσωπο του Κυρίου μας παράκληση, παρηγοριά και ελπίδα».

Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν και ο λόγος του πατέρα Γρηγορίου που ευχαρίστησε θερμά τον σεβαστό του όπως τόνισε μητροπολίτη. «Θα προσπαθήσω με όλη μου την καρδιά να ανταπεξέλθω στην τιμή που μου κάνατε και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας σε όλη μου την μετέπειτα ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και όλη μου την οικογένεια που με στήριξε σε όλη μου την ζωή», είπε μεταξύ των άλλων και συγκινησιακά φορτισμένος ο πατέρας Γρηγόριος. Μάλιστα όπως του ανακοίνωσε ο κ. Δαμασκηνός, αναλαμβάνει άμεσα ως εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Πύθιο Έβρου.

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Στην χειροτονία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και Καρβαλιώτες που με λεωφορείο βρέθηκαν στο Διδυμότειχο για να αναφωνήσουν «ΑΞΙΟΣ» στο… δικό τους όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν παιδί. Μεταξύ αυτών οι εφημέριοι του Αγίου Γρηγορίου της Νέας Καρβάλης πατέρας Αλέξιος και Ζωοδόχου Πηγής Χαλκερού πατέρας Κυριάκος. Μεγάλη ήταν και συγκίνηση για τους γονείς του πατέρα Γρηγορίου, Γιάννη και Σταυρούλα, καθώς και για τους αδελφούς του, Σεραφείμ που ήρθε από τη Γερμανία και Αναστάσιο. Και από όλους εμάς οι ευχές για αξιοσύνη στο νεοχειροτονηθέντα Πατέρα Γρηγόριο.

Μάκης Λιόλιος

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *